Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 08:48

Κοινή συναινέσει διακοπή των έργων - Εξετάζεται μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και εργολάβων

Γράφτηκε από τον
Κοινή συναινέσει διακοπή των έργων - Εξετάζεται μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και εργολάβων

 

Την διακοπή των εργασιών κοινή συναινέσει με τους εργολάβους, σε έργα που υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς λόγω της μεγάλη αύξησης στις τιμές των υλικών, εξετάζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Αυτό αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας στο περιθώριο των συνεντεύξεων για τις επετειακές εκδηλώσεις του 1821. Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι στο δήμο έχουν προχωρήσει αυτές οι συζητήσεις, που γίνονται και σε άλλους δήμους και ευρύτερα στην αυτοδιοίκηση της χώρας, ενώ εξήγησε πως η διακοπή θα διαρκέσει μέχρι να γίνει γενναία αναθεώρηση των τιμολογίων και εξομάλυνση των τιμών.

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα σε έργα που χρηματοδοτούνται από προγράμματα που δεν έχουν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης, όπως ο “Φιλόδημος”, αντίθετα όμως με το ΕΣΠΑ, όπου τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και το Δεκέμβριο του 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαίωμα να σταματούν δημόσια έργα που είναι σε εξέλιξη, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης της τιμής των υλικών κατασκευής, ζητεί από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER