Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 22:09

Καλαμάτα: Δημοτικό Συμβούλιο για να τρέξουν οι διαδικασίες του δανείου διανοίξεων

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Δημοτικό Συμβούλιο για να τρέξουν οι διαδικασίες του δανείου διανοίξεων

 

Τις οικονομικές καταστάσεις του δήμου διαχειριστικής χρήσης 2020, που θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες λήψης του δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη διάνοιξη δρόμων στην Ανατολική Παραλία, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σε ειδική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 3 Μαρτίου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε επισημάνει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, ότι “στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα κατατεθεί για έγκριση ο ισολογισμός του Δήμου Καλαμάτας του 2020, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη λήψη του δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Τ.Π.-Δ. για τη διάνοιξη δρόμων στην Ανατολική Παραλία”.

Είχε παρατηρήσει πως “μετά την έγκριση του ισολογισμού θα αποσταλεί ο φάκελος για να λάβουμε χρήματα, και τα πρώτα θα είναι για την αποζημίωση των ιδιοκτητών”. Μάλιστα, είχε ενημερώσει ότι “έγινε σύσκεψη για τις διανοίξεις και για τα πάρκινγκ της Παραλίας” και πως “θα τα παρακολουθούμε στενά και θα τα προσδιορίσουμε το Πάσχα”.

Στην ερώτησή του ο Β. Κοσμόπουλος ανέφερε ότι “είμαστε ήδη στο Μάρτιο και δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση - ενημέρωση τόσο για την πορεία του δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη διάνοιξη των καθέτων στη Ναυαρίνου οδών, όσο και για τους δύο χώρους στάθμευσης στην Παραλία, που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του παραλιακού μας μετώπου τους καλοκαιρινούς μήνες”.

Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι η Οικονομική Επιτροπή εδώ και καιρό έχει εγκρίνει τη συνομολόγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 4 εκ. ευρώ, για τη διάνοιξη και κατασκευή οδών στην Ανατολική Παραλία και στο κέντρο της πόλης.  Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου θα είναι 12 χρόνια. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Νοεμβρίου 2020 για τη λήψη του δανείου συνολικού ποσού 4 εκ. ευρώ, αφορά τη διάνοιξη και κατασκευή των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Υψηλάντου, Κορώνης, Παπανικολή και Μαιζώνος. Το ποσό του δανείου κατανέμεται ως εξής: 2.705.618 ευρώ για απαλλοτριώσεις, 359.769,60 ευρώ για επικείμενα και 934.440 ευρώ για τεχνικά έργα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER