Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 13:57

6η παράταση για το δημοτικό κατάστημα Ασπροχώματος!

6η παράταση για το δημοτικό κατάστημα Ασπροχώματος!

 

Μία ακόμα παράταση, την 6η κατά σειρά(!) έως τις 8 Αυγούστου, πήρε την Πέμπτη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας το έργο ανέγερσης του δημοτικού καταστήματος Ασπροχώματος, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ.

Το έργο είχε συμβατική προθεσμία υλοποίησης έναν χρόνο κι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί δύο χρόνια πριν, στις 12 Μαρτίου 2020!

Μάλιστα ο ανάδοχος ζήτησε η νέα παράταση να είναι έως το τέλος του χρόνου, αλλά η αίτησή του ήταν εκπρόθεσμη και σύμφωνα με το νόμο, χωρίς αίτηση του αναδόχου μπορεί να χορηγηθεί “η παράταση - οριακή προθεσμία του έργου, η οποία είναι ίση με το 1/3 της συνολικής προθεσμίας”.

Γι’ αυτό του δόθηκε παράταση 161 ημερών, μέχρι τις 8 Αυγούστου, χρονικό διάστημα που κατά τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών “κρίνεται επαρκές για την κατασκευή του υπολοίπου του έργου, καθώς και για την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών (έγκριση ΑΠΕ, κ.λπ.).

Στην Οικονομική Επιτροπή αναφέρθηκε ότι βρέθηκε τεράστιο υπόγειο και άλλαξε η μελέτη (εγκρίθηκε συμπληρωματική σύμβαση), ενώ υπήρξε εκτίμηση πως το έργο δεν θα υλοποιηθεί ούτε στο χρονικό όριο της 6ης παράτασης.

Για το έργο στο Ασπρόχωμα που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ, ανάδοχος είναι η εταιρεία “Ικτίνος” με έκπτωση 45,84%.