Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 07:38

Ενώ το ΔΗΠΕΘΕΚ γίνεται Περιφερειακό Θέατρο: "Ελένη" ανεβαίνει σε Ηρώδειο και Επίδαυρο

Γράφτηκε από την

Σε Περιφερειακό Θέατρο Πελοποννήσου θα μετατραπεί το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και θα ανεβάσει αυτή την περίοδο την "Ελένη" στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας σε συνάντησή του στο Δημαρχείο με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη. Και αυτό θα γίνει, σύμφωνα με το δήμαρχο, με προγραμματική σύμβαση Δήμου και Περιφέρειας, ενώ θα παρουσιάζει παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ο κ. Νίκας είπε ότι θα ανοίξει στο φετινό Φεστιβάλ Χορού και θα αφορά και την Αρκαδία και τη Λακωνία, ενώ επανέλαβε πως είναι δύσκολη η λειτουργία του. Επεσήμανε ότι στόχος είναι να λειτουργήσει ως Περιφερειακό Κέντρο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με το υπουργείο Πολιτισμού και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Τατούλης είπε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει, ώστε να βρεθεί το μοντέλο για τη λειτουργία του. Παρατήρησε πως "θα είναι σημαντικός χώρος για το φεστιβάλ Πελοποννήσου που ετοιμάζουμε" και ανέφερε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν, "όταν οριστικοποιήσουμε την προοπτική ενός παγκόσμιου φεστιβάλ", ενώ έκανε λόγο για πρόσκληση σε ορχήστρα με πρωτεύοντα ρόλο.