Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 22:34

O B. Κοσμόπουλος για την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης Καλαμάτας

Ερώτηση για την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης (Διεύθυνσης Πολεοδομίας) του Δήμου Καλαμάτας και για το αν έχουν καλυφθεί θέσεις από τις τοποθετήσεις μηχανικών του υπουργείου Εσωτερικών, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, κατέθεσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε ότι “έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι η Υπηρεσία Δόμησης του δήμου είναι υποστελεχωμένη, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί και το Δήμο Δυτικής Μάνης σε ένα αντικείμενο άκρως αναπτυξιακό και κατά συνέπεια απαραίτητο για την οικονομία της περιοχής μας. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης δήλωσε πρόσφατα ότι από το 2020 έως το 2022 έχουν τοποθετηθεί και απασχολούνται στις Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων 3.932 μηχανικοί και ότι στους σημερινούς υπηρετούντες πρόκειται να προστεθεί ακόμα ένα ποσοστό της τάξεως του 23%, δηλαδή 804 μηχανικοί, τον προσεχή Μάιο, με το ποσοστό πλέον ικανοποίησης των αιτημάτων των δήμων σε μηχανικούς που συμπεριελήφθη στον προγραμματισμό προσλήψεων να ανέρχεται στο 73%”.
Αφού παρατήρησε ότι “δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας η στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου μας με πρόσθετους των ήδη υπηρετούντων μηχανικούς”, ρώτησε τη δημοτική αρχή “σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, διότι σύμφωνα με τον κ. υπουργό έπρεπε ήδη αναλογικά να έχει στελεχωθεί η υπηρεσία τουλάχιστον με 11 μηχανικούς
στους οποίους τον Μάιο πρέπει να προστεθούν άλλοι 2”.