Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 09:21

Προς έκπτωση ο εργολάβος της ανάπλασης Αναγνωσταρά, σύμφωνα με Βασιλόπουλο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Προς έκπτωση ο εργολάβος της ανάπλασης Αναγνωσταρά, σύμφωνα με Βασιλόπουλο (βίντεο)

 

Προς έκπτωση πάει ο εργολάβος στο έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, όπως ενημέρωσε προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του.

Για τα έργα του δήμου που δεν προχωρούν με καλούς ρυθμούς, ο δήμαρχος ρωτήθηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλη Κοσμόπουλο και Βασίλη Τζαμουράνη, οι οποίοι άσκησαν και κριτική στη δημοτική αρχή.

Στις χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε:

“Νομίζω ότι η ανοχή που έχουμε δείξει στον εργολάβο της Αναγνωσταρά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν μπορούμε να δείξουμε άλλο ανοχή. Δείξαμε την καλύτερή μας διάθεση, για να δουλέψει και να ολοκληρωθεί το έργο. Γιατί ξέρουμε ότι αν μπούμε σε δικαστικές διαμάχες, μπορεί να φάει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες, όλες τις ιδιαιτερότητες που μας ζήτησε, τα λύσαμε αυτά όλα και συνεχώς ζητάει. Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε. Ελαβε ένα έγγραφο ήδη από χθες, που του λέει ότι πρέπει να ολοκληρώσει το κομμάτι που έχει ξεκινήσει και έχει σκάψει. Θα του δοθεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 20 ημέρες, για να το ολοκληρώσει. Αν δεν το ολοκληρώσει πάμε κατευθείαν σε έκπτωση. Τώρα είμαστε στο στάδιο προέκπτωσης.

Η Ναυαρίνου προχωράει κανονικά, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Το είπα και χθες, την Πέμπτη θα σκάψουν και το τρίτο οικοδομικό τετράγωνο. Δεν υπάρχει ζήτημα στη Ναυαρίνου. Είμαστε εντός χρόνου.

Στην Υπαπαντή υπήρχε ένα πρόβλημα με τα υψόμετρα. Ηταν λάθος η μελέτη στο κομμάτι που αφορά τα υψόμετρα. Εχει σταλεί στον μελετητή, γιατί πρέπει να την εγκρίνει. Θα την εγκρίνει, έχουμε συνεννοηθεί, κι έτσι προχωράει και θα προχωρήσει η δαπεδόστρωση. Βέβαια, παρ’ όλα αυτά και η Υπαπαντή έχει καθυστερήσει. Θα μπορούσαν οι σκάλες να γίνουν. Τα υψόμετρα αφορούν το άλλο κομμάτι που είναι μπροστά από την είσοδο της εκκλησίας”.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει από το Τελωνείο Καλαμάτας την παραχώρηση του χερσαίου χώρου του λιμανιού για πάρκινγκ το καλοκαίρι (στο τέρμα της Φαρών), πολύ νωρίτερα φέτος από άλλες χρονιές, από την 1η Ιουνίου.

Για το έργο του αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ανατιμήσεις και πως έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια υπουργεία, ότι με τις τιμές που έχουν δοθεί για το έργο ο αγωγός δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος.

 

“ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ”

Στην ενημέρωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Βασιλόπουλος είπε: “Δεν θα αναφερθώ στο κόστος κατασκευής, στις ανατιμήσεις και άλλα. Λοιπόν, τα έργα προφανώς και πρέπει να ολοκληρώνονται σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση των έργων και οι δήμοι δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από αυτό. Όσο για αυτούς που δεν υλοποιούν τα έργα σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει και δημιουργούν προβλήματα, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του δήμου. Έχουμε ήδη κηρύξει έκπτωτους εργολάβους και έχουν ήδη γίνει καταπτώσεις εγγυητικών. Ο δήμος ακολουθεί τη νομοθεσία. Υπάρχει μια διαδικασία δαιδαλώδης και γραφειοκρατική που δεν μπορεί να παρεκκλίνει. Αλλά αυτή είναι και όπως και να ‘χει στο τέλος φέρνει αποτέλεσμα. Η ανοχή εξαντλήθηκε”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER