Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 08:47

Η άρνηση υπογραφής έφερε το “ξήλωμα”, όπως παραδέχθηκε ο Βασιλόπουλος στην Οικονομική Επιτροπή

Γράφτηκε από τον
Η άρνηση υπογραφής έφερε το “ξήλωμα”, όπως παραδέχθηκε ο Βασιλόπουλος στην Οικονομική Επιτροπή

 

Παραδέχθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ότι για το “ξήλωμα” - μετακίνηση της διευθύντριας Οικονομικών Γεωργίας Ηλιοπούλου υπήρξε διαφωνία της να υπογράψει προγραμματική σύμβαση για προσλήψεις πολιτικών μηχανικών μέσω Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

Υποστήριξε, όμως, πως δεν μέτρησε αυτό, αλλά ήθελε να δοκιμάσει και άλλα στελέχη του δήμου και χαρακτήρισε “αστεία πράγματα” τις απόψεις για απόφαση - αντίδραση στην άρνηση υπογραφής της διευθύντριας.

“Κατέθεσαν διαφορετικές θέσεις ότι δεν έπρεπε να προχωρήσουμε κι ανέλαβα την ευθύνη και προχώρησα”, απάντησε ο δήμαρχος χθες σε ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας, ειδικότερα του συμβούλου του “Πρότυπου Δήμου” Γιώργου Σωφρονά στην Οικονομική Επιτροπή. Και ανέφερε πως ρώτησε και πήρε εισήγηση από τη Νομική Υπηρεσία της Αναπτυξιακής (όχι του δήμου) ότι είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία.

Τα ερωτήματα ξεκίνησε η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου, που αφού παρατήρησε πως “καλό θα είναι να έχουμε υπαλλήλους με εμπειρία”, ρώτησε “ποια είναι τα προσόντα που δεν είχε η κ. Ηλιοπούλου για τα οικονομικά και τα διαθέτει για την Πρόνοια”.

Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι τα στελέχη του δήμου έχουν προσόντα και είναι έμπειρα και ανέφερε πως κανείς δεν είναι μόνιμος σε κάποια θέση και θα δώσουν τη δυνατότητα και σε άλλους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

“Παίρνουμε αποφάσεις διοικητικές και κρινόμαστε γι’ αυτές”, είπε ο δήμαρχος, υπενθύμισε πως είχε κάνει αλλαγές και στην αρχή της θητείας του κι υπερασπίστηκε το “να μπει νέο αίμα με διαφορετική αντιμετώπιση, να ανανεωθεί το δυναμικό του δήμου”, ενώ ενημέρωσε ότι “θα προσθέσουμε και άλλες διευθύνσεις, θα φέρουμε πρόσωπα και από Νομικά Πρόσωπα”. Είπε, ακόμα, ότι έχουν πολλά έργα και αποφάσεις ένταξης πάνω από 40 εκ. ευρώ και αναγνώρισε πως “διαφωνίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Και όταν υπήρξε διαφωνία, το έλυσα με δική μου εντολή”.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι “όταν η υπηρεσία θεωρεί ότι δεν είναι σωστή η διαδικασία, η διοίκηση βρίσκει τρόπο να αλλάξει τη διαδικασία, αναλαμβάνει την ευθύνη και δίνει “εντέλλεσθε”. Μίλησε για ορθή διαδικασία και πρόσθεσε πως “έχει γίνει και σε άλλους δήμους και στην Περιφέρεια. Ρώτησα τη Νομική Υπηρεσία της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, έδωσα “εντέλλεσθε” και δεν κινδυνεύω νομικά. Εμείς αποφασίζουμε, έχουμε την ευθύνη και κρινόμαστε”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER