Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 21:24

Εγκαίνια παιδικής χαράς στον Άρι

Γράφτηκε από την
Εγκαίνια παιδικής χαράς στον Άρι

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή από τον Δήμο Καλαμάτας νέα σύγχρονη παιδική χαρά στον Άρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο δήμος στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών της πόλης και των κοινοτήτων, δημιουργεί χώρους κατάλληλους για αυτά, όπου μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση ικανοποιώντας αίτημα των κατοίκων της περιοχής δημιούργησε μία νέα παιδική χαρά με σύγχρονα όργανα και νέα υποδομή.
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε παιδιά, στη νεολαία, στις οικογένειες και τους επισκέπτες της περιοχής, επισημαίνοντας ότι “μια παιδική χαρά προσφέρει χαμόγελα και όμορφες χαρούμενες στιγμές στους μικρούς μας φίλους”. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, σε έργα που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Άριος Γρηγόρης Κωστόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς το δήμο για την κατασκευή του έργου, λέγοντας πως υλοποιήθηκε ένας από τους στόχους που έχουν τεθεί για την κοινότητα.
Στην παιδική χαρά τοποθετήθηκαν: Ένα σύνθετο όργανο με δύο τσουλήθρες, μία ράμπα αναρρίχησης και ένα τούνελ, μία κούνια ξύλινη 2 θέσεων με καθίσματα παίδων, μία κούνια ξύλινη 2 θέσεων με καθίσματα νηπίων, μία τραμπάλα ξύλινη ελατηρίου δύο θέσεων, ένα παιχνίδι ελατηρίου (κατάλληλο για χρήση από ΑΜΕΑ). Επίσης, τοποθετήθηκαν δύο βιδωμένα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων πλαστικοί, βρύση σε σχήμα λουλούδι, πληροφοριακές πινακίδες, αντικραδασμικό δάπεδο 260 τ.μ. πάνω σε υφιστάμενη βάση από σκυρόδεμα, καθώς και ο απαραίτητος ηλεκτροφωτισμός τύπου LED.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 37.159,08 ευρώ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.


NEWSLETTER