Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 20:43

Μετά το 2024 η μεταφορά συνεργείων από το Νέδοντα

Γράφτηκε από τον

 

Αρκετός χρόνος θα χρειαστεί, σίγουρα στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο από το 2024 και μετά, για να μετεγκατασταθούν τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας και να δημιουργηθεί το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα.

Αυτό επιβεβαίωσε χθες σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη μελέτη απομάκρυνσης των συνεργείων από τον Νέδοντα.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι ένα από τα θέματα που συζήτησε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν και αυτό. “Με ενημέρωσαν ότι η πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ωρίμανση μελετών έχει αξιολογηθεί θετικά και περιμένουμε την τελική απόφαση ένταξης”. Υπενθύμισε ότι οι μελέτες αυτές αφορούν τη μεταφορά των συνεργείων από τον Νέδοντα, το τμήμα των 140 στρ. δυτικά της Αρτέμιδος και τον ποδηλατόδρομο που θα συνδέσει το Ιστορικό Κέντρο με την Αρχαία Θουρία, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ.

“Μόλις λάβουμε την απόφαση ένταξης, θα μπορούμε άμεσα να αναθέσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται και να τρέξουν οι μελέτες. Απαιτείται χρόνος”, διευκρίνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: “Γιατί κι εφόσον έχουμε τις μελέτες στα χέρια μας, μετά πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση για να γίνει ένα τόσο πολύ μεγάλο έργο. Ομως θα είναι ένα έργο πνοής, γιατί το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα θα μπορέσει πραγματικά να αναπτυχθεί”.

Γ.Σ.