Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 08:09

Τροποποίηση χρήσεων γης στη ζώνη ΛΠ3 Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Τροποποίηση χρήσεων γης στη ζώνη ΛΠ3 Μεσσήνης

 

Στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής που ευοδώθηκαν για την τροποποίηση των χρήσεων γης με την έκδοση ΦΕΚ την περασμένη Τετάρτη για την περιοχή γνωστή ως ΛΠ3, αναφέρθηκε με ενημέρωσή του προς το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα μετά την έγκριση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για την αποσαφήνιση των χρήσεων γης στη ζώνη ΛΠ3. Με την τροποποίηση των χρήσεων γης εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, που ήταν το ζητούμενο για πολλά χρόνια.

Με την έγκριση της νέας ρύθμισης των χρήσεων γης στη ζώνη ΛΠ3, που εκτείνεται νότια της Μεσσήνης και σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, σε μια περιοχή 9.100 στρεμμάτων, γίνεται λεπτομερής διαβάθμιση της αγροτικής γης σε χαμηλής και μέσης παραγωγικότητας και καθορίζονται οι αντίστοιχες επιτρεπόμενες χρήσεις και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, καθορίζονται οι εξής χρήσεις:

  • Κατοικίας για την εξυπηρέτηση της αγροτικής χρήσης.
  • Τουριστικών καταλυμάτων μέχρι 30 κλίνες.
  • Βιομηχανικών-βιοτεχνικών εγκαταστάσεων χαμηλής και μέσης όχλησης, συσκευασίας και μεταποίησης τοπικών παραγόμενων αγροτικών προϊόντων.
  • Αγροτικών εγκαταστάσεων.
  • Γωνιές ανακύκλωσης και μικρά πράσινα σημεία.
  • Εγκαταστάσεων ΑΠΕ.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε μάλιστα πως ο επανακαθορισμός των χρήσεων στην εν λόγω περιοχή αποτελεί την απαρχή για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική μιας σημαντικής περιοχής του Δήμου Μεσσήνης, που παραμένει αναξιοποίητη για πολλά χρόνια. Πρόσθεσε δε πως θα αποτελέσει πόλο έλξης για την παραθεριστική κατοικία και τις τουριστικές επενδύσεις, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ν.Κ.


NEWSLETTER