Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 08:29

Νεκροταφείο, στάθμευση και αθλητικό κέντρο οι μελλοντικοί στόχοι του Βασιλόπουλου

Γράφτηκε από τον

 

Το ζήτημα του νέου νεκροταφείου της πόλης είναι ένας από τους τρεις μεγάλους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή για το επόμενο διάστημα, υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση-παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Χριστόπουλου, ο δήμαρχος είπε ότι το θέμα του νέου νεκροταφείου συζητήθηκε στην τελευταία εβδομαδιαία σύσκεψη που έγινε στο δήμο – και παρατήρησε πως οι τρεις μεγάλοι στόχοι για το επόμενο διάστημα είναι η στάθμευση, το νέο νεκροταφείο και το μεγάλο αθλητικό κέντρο.

Εχοντας υπόψη του το πρόσφατο ρεπορτάζ της “Ε” για το χώρο των νεκρών από κορονοϊό στο νεκροταφείο, που έχει φρακάρει, ο Γ. Χριστόπουλος παρατήρησε ότι “η Covid έδειξε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για νέο νεκροταφείο, που θα τιμάει και τους νεκρούς και την πόλη, θα δείχνει σεβασμό στους νεκρούς”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης υπενθύμισε πως στο ρεπορτάζ “είπα ότι υπάρχει προβληματισμός” και πρόσθεσε: “Μεγαλώνει η πόλη, μεγαλώνουν οι ανάγκες. Ο χώρος αυτός έχει συμπληρώσει το χρόνο ζωής του. Η Covid επιδείνωσε την κατάσταση”.

Γ.Σ.