Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 08:29

Νεκροταφείο, στάθμευση και αθλητικό κέντρο οι μελλοντικοί στόχοι του Βασιλόπουλου

Νεκροταφείο, στάθμευση και αθλητικό κέντρο οι μελλοντικοί στόχοι του Βασιλόπουλου

 

Το ζήτημα του νέου νεκροταφείου της πόλης είναι ένας από τους τρεις μεγάλους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή για το επόμενο διάστημα, υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση-παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Χριστόπουλου, ο δήμαρχος είπε ότι το θέμα του νέου νεκροταφείου συζητήθηκε στην τελευταία εβδομαδιαία σύσκεψη που έγινε στο δήμο – και παρατήρησε πως οι τρεις μεγάλοι στόχοι για το επόμενο διάστημα είναι η στάθμευση, το νέο νεκροταφείο και το μεγάλο αθλητικό κέντρο.

Εχοντας υπόψη του το πρόσφατο ρεπορτάζ της “Ε” για το χώρο των νεκρών από κορονοϊό στο νεκροταφείο, που έχει φρακάρει, ο Γ. Χριστόπουλος παρατήρησε ότι “η Covid έδειξε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για νέο νεκροταφείο, που θα τιμάει και τους νεκρούς και την πόλη, θα δείχνει σεβασμό στους νεκρούς”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης υπενθύμισε πως στο ρεπορτάζ “είπα ότι υπάρχει προβληματισμός” και πρόσθεσε: “Μεγαλώνει η πόλη, μεγαλώνουν οι ανάγκες. Ο χώρος αυτός έχει συμπληρώσει το χρόνο ζωής του. Η Covid επιδείνωσε την κατάσταση”.

Γ.Σ.