Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 19:29

Απόφαση για λαϊκές αγορές σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Απόφαση για λαϊκές αγορές σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

 

Την ίδρυση λαϊκών αγορών σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για τις ήδη υπάρχουσες αγορές που παλαιότερα λειτουργούσαν ως υπαίθριες δημοτικές αγορές και στη συνέχεια το καθεστώς λειτουργίας τους είχε περιπλέξει.

Σημαντικό δε είναι ότι στα Φιλιατρά αλλάζει ο χώρος λειτουργίας παρά την αντίθετη άποψη του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ στους Γαργαλιάνους παραμένει στην ίδια οδό, αλλά μετακινείται μετά το Κέντρο Υγείας της πόλης. Στην Κυπαρισσία παραμένει στον ίδιο χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Παναγοπούλου, το Συμβούλιο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας με απόφασή του πρότεινε ως χώρο λειτουργίας τής υπό ίδρυση λαϊκής αγοράς το χώρο του Δημαρχείου, επί της οδού Αλεξοπούλου και το χώρο στάθμευσης των οχημάτων έμπροσθεν αυτού.

Το Συμβούλιο της Δ.Κ. Φιλιατρών με απόφασή του πρότεινε ως χώρο λειτουργίας τής υπό ίδρυση λαϊκής αγοράς χώρο διαφορετικό από το τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, του οποίου η χωροθέτηση και οι διαστάσεις υποδείχθηκαν από τη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα πρότεινε την οδό Β. Γεωργίου από την οδό Όθωνος και Αμαλίας έως και μετά την οδό Φρειδερίκης.

Το Συμβούλιο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων με απόφασή του πρότεινε ως χώρο λειτουργίας τής υπό ίδρυση λαϊκής αγοράς την οδό Ν. Σκιαδά μετά το Κέντρο Υγείας μέχρι την εκκλησία των Αγίων Πάντων αριστερά και δεξιά της οδού Καποδιστρίου.

Το Α.Τ. Τριφυλίας συνηγορεί για τις λαϊκές αγορές εδαφικής του αρμοδιότητας (Κυπαρισσία - Φιλιατρά), καθόσον η λειτουργία αυτών δεν έχει επιπτώσεις στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Επίσης το Α.Τ. Γαργαλιάνων γνωμοδοτεί θετικά ως προς τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς Γαργαλιάνων υπό την προϋπόθεση διασφαλίσεως της ασφαλούς και άμεσης πρόσβασης στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων και στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους.

Τη διαφωνία του για τη χωροθέτηση στα Φιλιατρά εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς σημειώνοντας: «Στην περίπτωση των Φιλιατρών ο χώρος όπου ήδη γίνεται η λαϊκή είναι εύκολα προσβάσιμος στους καταναλωτές και διευκολύνει και τους πωλητές στον ανεφοδιασμό των πάγκων τους και την αποχώρησή τους. Επομένως ψηφίζω όπως οι εισηγήσεις των Τοπικών Συμβουλίων».

Κ.Μπ.