Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 20:31

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κολοκοτρώνη

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κολοκοτρώνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κολοκοτρώνη και σε γειτονικά σημεία στο κέντρο της Καλαμάτας από την 3η Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, λόγω της β’ φάσης του έργου ανάπλασης δικτύου οδών και πεζοδρόμων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ειδικότερα, στο διάστημα των δύο αυτών μηνών απαγορεύεται: Η κυκλοφορία και η στάθμευση στην οδό Κολοκοτρώνη, καθώς και η στάθμευση στο χώρο μπροστά από το ναό Αγίου Νικολάου και στις διασταυρώσεις Αναγνωσταρά και Κολοκοτρώνη και Σταδίου και Αγίου Νικολάου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακείμενες οδούς.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το έργο ανάπλασης δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα, κ.λπ.) και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου, προϋπολογισμού 644.000 ευρώ, που υλοποιεί ο δήμος με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και ανάδοχο την εταιρεία “Ικτίνος” με έκπτωση 43,84%.
Στην οδό Κολοκοτρώνη προβλέπεται η διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων -σημαντικότερη αυτή του νοτίου- με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης ή οχημάτων διανομής στα παρακείμενα καταστήματα, αφήνοντας καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μ. -πέραν του χώρου στάθμευσης- ενώ στο σημερινό οδόστρωμα θα τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου.
Με την α’ φάση του έργου πεζοδρομήθηκαν και οι οδοί Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη.