Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 22:10

Καλαμάτα: Βολές από Τζαμουράνη για απευθείας αναθέσεις μελετών

Καλαμάτα: Βολές από Τζαμουράνη για απευθείας αναθέσεις μελετών

 

“Υπάρχει ζήτημα” με τις απευθείας αναθέσεις μελετών στο Δήμο Καλαμάτας, επέμεινε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης και κάλεσε τη δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις.

Μίλησε δε με συγκεκριμένα στοιχεία για σημαντική οικονομικά απόκλιση μεταξύ των γεωλογικών - γεωτεχνικών μελετών των νέων κτηρίων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου της πόλης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ασκήσει κριτική και είχε αντιπαρατεθεί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα για το κόστος της γεωλογικής μελέτης του Ειδικού  Γυμνασίου – Λυκείου. Παρατήρησε ότι το έψαξε και παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία: Οτι τον Απρίλιο του 2020 με προγραμματική σύμβαση με τη “Βιώσιμη Πόλη” ανατέθηκε η εκπόνηση γεωλογικής μελέτης για ανέγερση του Ειδικού Δημοτικού, με ποσό 8.680 ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2021 η ίδια μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο ανατέθηκε με 28.000 ευρώ.

“Υπάρχει ζήτημα. Πώς υπάρχει τέτοια σημαντική απόκλιση;”, σημείωσε ο Β. Τζαμουράνης και πρόσθεσε ότι “στην αγορά για τέτοιες μελέτες ποσό πάνω από 8.000 και 10.000 ευρώ είναι υπερβατικό. Από τα 10.000 έως τα 28.000 ευρώ υπάρχει τεράστια διαφορά και πρέπει να δώσετε εξηγήσεις”.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας που απάντησε επί προσωπικού (για την αναφορά στο όνομά του) είπε ότι “πρέπει να έχουμε όλα τα δεδομένα για να συγκρίνουμε. Δεν γνωρίζουμε το φυσικό αντικείμενο της κάθε μελέτης και μπορεί να παρουσιάζουν διαφορές που τροποποιούν το κόστος”, δηλώνοντας ότι αντέδρασε την προηγούμενη φορά για τα υπονοούμενα προς τη δημοτική αρχή.

Γ.Σ.