Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 07:52

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την πλατεία Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

 

Την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Η Οικονομική Επιτροπή οδηγήθηκε σε ακύρωση της προηγούμενης απόφασής της για τον καθορισμό των όρων του διαγωνισμού, καθώς αναγκάζεται να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2ου Κλιμακίου της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Να θυμίσουμε ότι κατά των όρων του διαγωνισμού είχε ασκηθεί προσφυγή από την εταιρεία "Λεωνίδας Σιώρης", η οποία και έγινε δεκτή για δύο από τους όρους του διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την πλατεία Γαργαλιάνων, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανουσιοπούλου επισήμανε πως ενώ όλοι είναι αντίθετοι με το συγκεκριμένο έργο, η δημοτική αρχή επιμένει, αλλά και παρότι επιμένει, ούτε μία διακήρυξη διαγωνισμού δεν μπορεί να κάνει σύμφωνα με τη νομοθεσία. «Πρέπει να συμμορφωθείτε με τη νομοθεσία», τόνισε και συμπλήρωσε πως η παράταξή της και η ίδια έχουν ζητήσει την αναβολή της διαγωνιστικής διαδικασίας και αυτό έπρεπε να είχε κάνει η ΔΑ μέχρι να εκδικαστούν οι αγωγές.

Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Νίκος Φρούσος σημείωσε πως το 80% των πολιτών στους Γαργαλιάνους θέλει την πλατεία. «Ζω εκεί, μιλάω μαζί τους. Οι επαγγελματίες της πλατείας την θέλουν, κανείς δεν έχει πει να μη γίνει» τόνισε.

Η κ. Πανουσιοπούλου επέμεινε πως η δημοτική αρχή πρέπει να περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις και να μην κάνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς: «Αυτό εσάς προσβάλλει. Βρείτε τη μέση οδό, ποιο είναι το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Το 80% που λέτε είναι στον αέρα, όλοι οι σύμβουλοι, όλοι οι επιστήμονες έχουν πει όχι».

Κ.Μπ.