Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 08:03

56 άτομα δεν επαρκούν για την καθαριότητα

Γράφτηκε από τον

Οι 28 μόνιμοι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας και οι ισάριθμοι συμβασιούχοι -διμηνίτες ή οκταμηνίτες- δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου.

Αυτό δηλώνει στην "Ε" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου υφίσταται πρόβλημα υποστελέχωσης -σε σημείο που ήδη εδώ κι ένα μήνα, η αποκομιδή σκουπιδιών τις Κυριακές να γίνεται μόνο από κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι η καθημερινή κινητοποίηση του συνόλου των απορριμματοφόρων απαιτεί 30 άτομα -ωστόσο, όπως είπε, από τους 28 μόνιμους μόνο οι 15 είναι ικανοί να εργαστούν στα απορριμματοφόρα.

Από την πλευρά των συμβασιούχων, δεν υπάρχει δυνατότητα απασχόλησής τους σε καθημερινή βάση, χωρίς να παραβιάζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, εξήγησε ο Θ. Βασιλόπουλος.

Το τελευταίο "χτύπημα", όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν η απόρριψη της πρόσληψης 29 διμηνιτών με το αιτιολογικό, είπε ο αντιδήμαρχος, ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη προβεί σε προσλήψεις οκταμηνιτών για την καθαριότητα.

"Υπάρχουν υπάλληλοι στους οποίους ο δήμος οφείλει διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό ημερών ρεπό, ενώ η καθημερινή υπηρεσία βγαίνει εκ των ενόντων" συνέχισε ο Θ. Βασιλόπουλος.

Η πιο πάνω κατάσταση θα αποτελέσει αντικείμενο της συνάντησης με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, την οποία συγκάλεσε για αύριο Πέμπτη ο αντιδήμαρχος προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις εν όψει του κρίσιμου διμήνου Ιουλίου - Αυγούστου, που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες.

Β.Γ.Μ.