Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 20:20

Με καλούς ρυθμούς η ανάπλαση της Πλαστήρα

Γράφτηκε από την
Με καλούς ρυθμούς η ανάπλαση της Πλαστήρα

Με καλούς ρυθμούς εξελίσσεται, σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, η υλοποίηση του έργου ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία.

Εχει εκτελεστεί σε μεγάλο ποσοστό το φυσικό αντικείμενο του έργου (εκκρεμούν ασφαλτοστρώσεις κ.ά.), το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Σήμερα το έργο ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρ. Καραγιάννη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 1.419.000 ευρώ και εκτελείται από την εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε.” με έκπτωσης 57,36%.

Προβλέπει δρόμο δίχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου. Επίσης, κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση - αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών, έργα ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).


NEWSLETTER