Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 20:58

Με επιφυλάξεις η νέα παράταση για ταρτάν Σταδίου Φιλιατρών

Με επιφυλάξεις η νέα παράταση για ταρτάν Σταδίου Φιλιατρών

 

Τη χορήγηση 4ης παράτασης για την προθεσμία περαίωσης του έργου «Κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών», με αρκετές επιφυλάξεις, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ανάδοχος ζητούσε δύο παρατάσεις, την πρώτη 9 ημερών και τη δεύτερη 2 μηνών, ωστόσο η ΟΕ ενέκρινε παράταση 36 ημερών από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης, δηλαδή έως τις 20/7.

Με άλλη της απόφαση η ΟΕ αποφάσισε επίσης ομόφωνα να ορίσει δικαστική επιμελήτρια για να επιδώσει στον ανάδοχο ειδική πρόσκληση, προκειμένου να εκτελέσει εντός ενός μήνα (από την ημερομηνία που θα του κοινοποιηθεί η πρόσκληση) κάποιες εργασίες ασφαλτοστρώσεων, όπως περιγράφονται στο τιμολόγιο της μελέτης.

Τους φόβους του -οι οποίοι ευχήθηκε να μη βγουν αληθινοί- ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης και αυτό όπως είπε, είναι ένα ακόμη βάρος για τη δημοτική αρχή. Σημείωσε δε μεταξύ άλλων: «Έχετε καθυστερήσει αδικαιολόγητα την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Ο Ν.4412/2016, άρθρο 82, προβλέπει τη σχετική διαδικασία. Τα εργαστηριακά πιστοποιητικά των προμηθευτικών εταιρειών εκδίδονται από εγκεκριμένα εργαστήρια. Από 1/4/2022 εκκρεμεί η απάντηση για την καταλληλότητα ή μη των υλικών. Γιατί τόση καθυστέρηση; Συμπληρώνεται χρόνος όσος και η σύμβαση (δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης παράτασης) και ακόμη είμαστε στην ανταλλαγή εγγράφων. Παρά τις επιφυλάξεις που έχω θα ψηφίσω υπέρ της χορήγησης παράτασης».

Ο Παναγιώτης Αλευράς αν και ψήφισε υπέρ της παράτασης σημείωσε: «Θα ψηφίσω υπέρ της χορήγησης παράτασης, με την προϋπόθεση όμως ότι δε θα υπάρξει αναθεώρηση τιμών».

Κ.Μπ.