Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 08:40

Ψηφιακός βοηθός από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Ψηφιακός βοηθός από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος

 

Τις ψηφιακές του υπηρεσίες αναβαθμίζει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και προχωρά στην υλοποίηση του αυτόματου ψηφιακού βοηθού (chatbot), που μέσω τις επίσημης ιστοσελίδας του δήμου θα παρέχει άμεση και έγκαιρη ενημέρωση και πρόσβαση σε πληροφορίες 24 ώρες το 24ωρο.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο ψηφιακός βοηθός σκοπεύει να φέρει πιο κοντά πολίτες και επισκέπτες με την τοπική αυτοδιοίκηση, βελτιώνοντας την εξυπηρέτησή τους. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο chatbot μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου https://pylos-nestor.gr/, όπου θα μπορούν να λαμβάνουν ποικίλες πληροφορίες σχετικά με το δήμο, αλλά και ενημέρωση για ζητήματα της καθημερινότητας μέσα από αυτοματοποιημένες απαντήσεις. Εκτός από τις διοικητικές πληροφορίες (ωράριο υπηρεσιών, δικαιολογητικά διοικητικών διαδικασιών κλπ.) που παρέχονται από τον ψηφιακό βοηθό, δίνεται πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, οι πολίτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν απομακρυσμένα και να συνομιλήσουν άμεσα και εύκολα με τον αυτόματο ψηφιακό βοηθό, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI). Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν και γραπτώς με το chatbot, το οποίο έχει τη δυνατότητα να “μαθαίνει” και να εξελίσσεται συνεχώς μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και συμμετοχής των χρηστών.