Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 08:32

Καλαμάτα: Πυρκαγιά καθυστερεί το έργο ύδρευσης

Καλαμάτα: Πυρκαγιά καθυστερεί το έργο ύδρευσης

 

Η φωτιά στο εργοστάσιο από το οποίο θα προμηθευόταν τους σωλήνες, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΚ, δεν επέτρεψε στον εργολάβο να επανεκκινήσει, όπως είχε προγραμματιστεί, το έργο της β’ φάσης της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, που υλοποιείται στην Καλαμάτα με εργολαβία της επιχείρησης.

Τα έργα της γ’ φάσης της ύδρευσης και της αποχέτευσης ακαθάρτων στη Θουρία και στα Λέικα έχουν μπλέξει και είναι άγνωστο, το πρώτο πότε θα ξεκινήσει και το δεύτερο πότε και πως θα συνεχιστεί.

Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης μια μέρα  πριν το εργοστάσιο στείλει τους σωλήνες στον ανάδοχο στην Καλαμάτα, προκλήθηκε πυρκαγιά, έγιναν ζημιές και δεν είχε να στείλει το υλικό που χρειαζόταν το έργο. Πλέον αναζητούνται άλλες λύσεις και σωλήνες από άλλο εργοστάσιο, για να επανεκκινήσει το έργο της β’ φάσης στις οδούς Κιλκίς και Νέδοντος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Για το έργο της γ’ φάσης, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπάρχει ανάδοχος, αλλά έχει κατατεθεί ένσταση από τον δεύτερο μειοδότη που αναμένεται να εκδικαστεί στο δικαστήριο στην Τρίπολη, στις 28 Ιουνίου. Από τη δικαστική απόφαση θα εξαρτηθεί πότε θα ξεκινήσει το έργο.

Για το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων σε Λέικα και Θουρία, ο ανάδοχος που σταμάτησε το έργο, έχει κηρυχθεί έκπτωτος και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Αναμένεται να κληθούν, κατά σειρά, ο δεύτερος και ο τρίτος μειοδότης που έχουν δώσει και αυτοί μεγάλες εκπτώσεις και είναι αβέβαιο αν θα δεχθούν να υλοποιήσουν το έργο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επαναδημοπρατηθεί κι έτσι πιθανότατα δεν θα επανεκκινήσει ούτε το 2023.

Γ.Σ.