Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 11:30

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αντίθεση στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αντίθεση στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους

Την αντίθεσή του στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Σημειώνει πως «μία περιοχή με έντονο το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής (λάδια-κρασιά-σταφίδες) θα μείνει χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες» τονίζοντας: «Η συμπεριφορά του τραπεζικού συστήματος είναι ανάλγητη προς τους πολίτες που με θυσίες στήριξαν μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων τις τράπεζες».

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται: «Η περιρρέουσα φημολογία ότι μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Γαργαλιάνων η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να κλείσει το υποκατάστημα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους, έχει οδηγήσει δικαίως τους πολίτες των Γαργαλιάνων σε αγανάκτηση. Μία περιοχή με έντονο το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής (λάδια-κρασιά-σταφίδες) θα μείνει χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες.

Οι κάτοικοι, στην πλειονότητα ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι, θα είναι αναγκασμένοι να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση για την εξυπηρέτησή τους.

Η συμπεριφορά του τραπεζικού συστήματος είναι ανάλγητη προς τους πολίτες που με θυσίες στήριξαν μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων τις τράπεζες.

Οι τράπεζες λειτουργώντας με κριτήρια μείωσης κόστους και αύξησης κέρδους δεν τους ενδιαφέρουν οι θυσίες και τα προβλήματα των πολιτών.

Σαν Δημοτικό Συμβούλιο διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και θα είμεθα στο πλευρό των κατοίκων της πόλης των Γαργαλιάνων σε οποιοδήποτε αγωνιστικό πλαίσιο χρειασθεί».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER