Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 17:58

Μεσσήνη: Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για συμβασιούχους

Γράφτηκε από την

Η επιμονή της δημοτικής αρχής Αθανασόπουλου να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη (για χρήση στο δικαστήριο) υπέρ της παραμονής των 17 συμβασιούχων Covid στο δήμο, προκάλεσε τον προβληματισμό της μείζονος μειοψηφίας αλλά και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, για την σκοπιμότητα της πίεσης που τους ασκήθηκε μέσω παρακλήσεων ή και… δριμείας κριτικής ακόμα και από παρευρισκόμενο πολίτη, καθώς και πρόεδρο κοινότητας οι οποίοι παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ξενόγιαννης αλλά και άλλοι σύμβουλοι παρατήρησαν ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπήρξε κατηγορηματικός ότι οι εν λόγω συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν. Η δημοτική αρχή από την πλευρά της επέμεινε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ενώ δεν αναμένεται να προκηρυχτούν νέες προσλήψεις, οπότε ο δήμος τους χρειάζεται για να καλύπτει διαρκείς και πάγιες ανάγκες.   
Την εισήγηση, που συζητήθηκε εκτάκτως στα προ ημερησίας θέματα ως αίτημα των εργαζόμενων, καταψήφισαν η παράταξη του Τάσου Τσερπέ και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Γιώργος Τσώνης, Μανώλης Δουρούμης, Νίκος Χριστοφιλόπουλος και Γιώργος Παπαδόπουλος.
Ν.Κ.