Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 07:54

Δήμος Καλαμάτας: Κοσμόπουλος για αποκλεισμό από συναντήσεις

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Κοσμόπουλος για αποκλεισμό από συναντήσεις

 

Τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επέκρινε δριμύτατα χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, για τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε γα τον αποκλεισμό των μειοψηφιών από τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Μίλησε για απίστευτη αλαζονεία, ιδιότυπο τσαμπουκά και προσχηματικές δηλώσεις για συνεργασία, εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του δημάρχου και την έθεσε στην κρίση των συνδημοτών μας.

Αναλυτικά, ο Β. Κοσμόπουλος παρατήρησε:

“Είναι η τρίτη θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Κατά τις δύο προηγούμενες θητείες μου ο εκάστοτε δήμαρχος (ο κ. Γ. Κουτσούλης στην πρώτη και ο κ. Π. Νίκας στη δεύτερη), έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του και χωρίς να αισθάνεται ότι υποβαθμίζεται ο θεσμικός του ρόλος, καλούσε πάντοτε στο Δημαρχείο τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κάθε φορά που επισκέπτονταν το δήμο υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, ακόμα και αρχηγοί της αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει μία γνωριμία και σύντομη ανταλλαγή απόψεων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Δημαρχείο συνάντησα την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου και στο Δημαρχείο είναι η μόνη φορά που συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα. Όταν μάλιστα επισκέπτονταν την πόλη κομβικοί υπουργοί ή ο κ. πρωθυπουργός υπήρχε συνάντηση του κ. δημάρχου με τους επικεφαλής (ενίοτε και σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου) για την προετοιμασία του φακέλου με τα αιτήματα της πόλης ο οποίος παραδιδόταν  στον επίσημο επισκέπτη μας. 

Δυστυχώς, οι δημοκρατικές αυτές διαδικασίες έχουν απόλυτα ξεχαστεί στην τρέχουσα θητεία μου. Εάν στο γεγονός ότι δεν προσκληθήκαμε στο Δημαρχείο κατά τη επίσκεψη του κ. πρωθυπουργού μπορεί κάποιος να ψελλίσει κάποιες δικαιολογίες (πιεστικό πρόγραμμα του κ. πρωθυπουργού, στενότητα χώρου λόγω της παρουσίας πολλών κομματικών παραγόντων, για την απουσία μας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την επίσκεψη του Έλληνα Επιτρόπου κ. Μαργαρίτη Σχοινά δεν υπάρχει στοιχειώδης δικαιολογία. Παρ’ όλα αυτά  ο κ. δήμαρχος με απίστευτη αλαζονεία και έναν ιδιότυπο τσαμπουκά δηλώνει ότι την πόλη την εκπροσωπεί ο ίδιος (λες και αμφισβητήθηκε ποτέ αυτό) και ότι σέβεται τις αντιπολιτεύσεις, τόσο που απαξιεί να τους διαθέσει γραφείο στο Δημαρχείο, αποδεικνύοντας, άλλη μία φορά, πόσο προσχηματικές ήταν και είναι οι δηλώσεις του για συνεργασία. Λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη συμπεριφορά του κ. δημάρχου και τη θέτουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να διαβάσω και ένα σχόλιο από μία πρόσφατη ανάρτηση του πολύπειρου στα δημοτικά μας πράγματα κ. Ηλία Μπιτσάνη:

«Ο θεσμικός ‘άρχοντας’ σέβεται και τιμά τους αντιπάλους του, ακούει τη γνώμη τους και παίρνει τις αποφάσεις του συνεκτιμώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Πολύ περισσότερο τους θεωρεί ‘συμμάχους’ και στην ίδια πλευρά απέναντι στην εξουσία, ως τέτοιους τους αντιμετωπίζει. Απλά μαθήματα ‘πολιτικού πολιτισμού’ που έρχονται από άλλες όχι και τόσο μακρινές εποχές»”.


NEWSLETTER