Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 14:39

Ζητούν αναστολή ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Ζητούν αναστολή ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων

 

Αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης του έργου ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων, με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής διαταγής για το "πάγωμα" του έργου μέχρι να εκδικαστούν οι αιτήσεις αναστολής, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης της ΔΕ Γαργαλιάνων. 

Οι συγκεκριμένες αιτήσεις κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, το οποίο ζήτησε από το δήμο να εκφράσει τις απόψεις του εντός 5 ημερών.

Σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση από τον δημοτικό σύμβουλο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο τονίζεται για τις εξελίξεις αυτές:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του  Δήμου Τριφυλίας, που εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, υποστηριζόμενοι από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας, συνεχίζουν τις προσπάθειες και τις ενέργειές τους για να αποτρέψουν την καταστροφή της πλατείας των Γαργαλιάνων και να προστατέψουν το δημόσιο και δημοτικό χρήμα. Κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα (17/6/2022) στο Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως δύο αιτήσεις ακύρωσης και δύο αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων, με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής διαταγής για το πάγωμα του έργου μέχρι να εκδικαστούν οι αιτήσεις αναστολής.

Η πρώτη αίτηση ακύρωσης αφορά στις αποφάσεις του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος κρίνοντας τη νομιμότητα της απόφασης 17/22 του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2022 θεώρησε ως απόφαση του Δ.Σ. την απόφαση της μειοψηφίας και όχι της πλειοψηφίας. Επίσης ο ίδιος κρίνοντας τη νομιμότητα των αποφάσεων 33/2022 και 41/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες δεν ήσαν νόμιμες απεφάνθη υπέρ της νομιμότητας αυτών. Η δεύτερη αίτηση ακύρωσης βάλλει κατά της διακήρυξης της νέας δημοπρασίας, μετά την ακύρωση της αρχικής. Το Διοικητικό Εφετείο ζήτησε από τον δήμο να εκφράσει τις απόψεις του εντός 5 ημερών. Την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να υπάρχουν εξελίξεις στα άνω δικαστικά θέματα».

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER