Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 17:37

Διάλεξη για το “Θέατρο και το Θερσίλειο της Μεγάλης Πόλης”

Γράφτηκε από την
Διάλεξη για το “Θέατρο και το Θερσίλειο της Μεγάλης Πόλης”

Διάλεξη με θέμα το “Θέατρο και το Θερσίλειο της Μεγάλης Πόλης” διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Μεγαλόπολης όπου αναλύθηκαν οι αρχαιολογικές έρευνες και αναστηλωτικές εργασίες από το 1890 έως και σήμερα.

Ομιλητής ήταν ο δρ. Κωνσταντίνος Σ. Ι. Κίσσας, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο κ. Κίσσας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προοπτικές που δημιουργούνται και πως μέσα από τα επιστημονικά δεδομένα μπορεί να προχωρήσουν οι εργασίες για την επιτρεπόμενη αναστήλωση και αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου.

Στην παρούσα φάση, στο αρχαίο θέατρο υλοποιούνται εργασίες για την αποκατάσταση και ανάδειξη της Β΄ και Γ΄ από ανατολικά κερκίδας του κοίλου του θεάτρου, που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ύψους 480.000 ευρώ. Για την υποστήριξη μάλιστα του εν λόγω ενταγμένου έργου, η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης έχει προτείνει στην ΕΦΑ Αρκαδίας να διατεθούν συμπληρωματικά οι πιστώσεις από το λιγνιτόσημο, ύψους 300.633,31 ευρώ. Οι πιστώσεις αυτές έχουν δεσμευτεί σε προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης, που έχει συναφθεί μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί.


NEWSLETTER