Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 09:56

Αναπτυξιακό Οργανισμό απέκτησε ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αναπτυξιακό Οργανισμό απέκτησε ο Δήμος Καλαμάτας

 

Υπεγράφη προχθές 29 Ιουνίου, από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, η σύσταση και το καταστατικό του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του δήμου με την επωνυμία “Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, με διακριτικό τίτλο “Αειφόρος Πόλη”.

Nα υπενθυμίσουμε ότι τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού στο δήμο με τίτλο “Αειφόρος Πόλη”, είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή την 1η Δεκεμβρίου πέρσι, με τους εκπροσώπους της μειοψηφίας να εξαπολύουν πυρά για αδιαφάνεια, για περισσότερες αναθέσεις, για αντιδημοκρατική λειτουργία και για εξυπηρέτηση ημετέρων.

Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας - του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα είναι ο δήμος με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ. Θα έχει 7μελές Δ.Σ. που θα εκλέγεται από τη γενική συνέλευση (τα μέλη της θα ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο). Η εταιρεία θα έχει διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ προβλέπονται και γενικός διευθυντής και διευθυντές τεχνικής, οικονομικής και διοικητικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί στην Οικονομική Επιτροπή, στο πρώτο προσωρινό Δ.Σ. - μέχρι να γίνουν εκλογές - πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και διευθύνουσα σύμβουλος η γ.γ. του δήμου Μαρία Νταμάτη. Εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής θα είναι ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ενώ από τη μειοψηφία οι παρατάξεις Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη και Μαρ. Οικονομάκου αποποιήθηκαν τη θέση που δικαιούται.

Στις 3 θέσεις των πολιτών ορίστηκαν ο οικονομολόγος Πάνος Κρητικός, ο πολιτικός μηχανικός - πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος και ο εκπαιδευτικός - πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος.


NEWSLETTER