Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 21:45

Ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε πολυμηχάνημα επισκευής οδοστρώματος

Γράφτηκε από την

 

Ένα νέο πολυμηχάνημα επισκευής οδοστρώματος και παρεμβάσεων καθαρισμού, παρέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ”.

Το πολυμηχάνημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, αναμένεται να συνδράμει στην καθημερινή προσπάθεια των δημοτικών συνεργείων που εκτελούν έργα στην πόλη και τις κοινότητες. 

Χθες Τετάρτη ξεκίνησε η διαδικασία εκπαίδευσης των εργαζομένων για τον χειρισμό του, με δοκιμαστικές εργασίες επούλωσης λάκκων και καθαρισμούς πρανών.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι “μια προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής για την προμήθεια μηχανήματος επισκευής οδοστρώματος υλοποιείται σήμερα. Προμηθευτήκαμε αυτό το πολυμηχάνημα, αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες που μας δίνει και συγχρόνως προμηθευτήκαμε το συνοδό του εξοπλισμό που αφορά καταστροφές και «μπορντούρα» που θα τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Τις επόμενες ημέρες, αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, θα ξεκινήσουμε να επισκευάζουμε δρόμους, γούβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι επισκευές γίνονται με ψυχρή άσφαλτο που σημαίνει ότι άμεσα μπορούμε να κάνουμε αποκατάσταση και την ίδια στιγμή να δίνεται ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Συγχρόνως, μας δίνει τη δυνατότητα να το βγάλουμε στα χωριά, να το βγάλουμε στον Ταΰγετο να καθαρίσει με τον καταστροφέα, να κουρέψει με τις μπορντούρες και δέντρα που προεξέχουν. Δέντρα, κλαριά μέχρι 11 πόντους μπορεί να κουρέψει, χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση βενζινοπρίονου.

Επίσης, αυτό το πολυμηχάνημα έχει τη δυνατότητα αφού προμηθευτούμε και αλατιέρα έξτρα και λεπίδες, να το αξιοποιήσουμε ακόμα και το χειμώνα”.