Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 17:55

Κριτική Καφαντάρη για μη τοποθέτηση Seatrac στον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Κριτική Καφαντάρη για μη τοποθέτηση Seatrac στον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Τη δημοτική αρχή Πύλου - Νέστορος για τη μη υλοποίηση του έργου προσβασιμότητας ΑμεΑ στις παραλίες, επικρίνει ο τέως δήμαρχος και γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “τρίτο χαμένο καλοκαίρι (2020 , 2021, 2022) χωρίς προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίες του δήμου. Το έργο «Δημιουργία θαλάσσιων υποδομών προσβασιμότητας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, ενταγμένο από τον Δεκέμβριο 2018 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» ακόμα περιμένει την υλοποίησή του”.

Παρατηρεί πως “έχουμε ηθική υποχρέωση και αποτελεί προτεραιότητά μας, να εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους, γι’ αυτό καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση ως δημοτική αρχή, η οποίο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2018. Επειδή το καλοκαίρι η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι παραλίες, οι ακτές και η θάλασσα, είναι έντονη, θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν σε παραλίες του δήμου μας συστήματα Seatrac, προκειμένου να γίνουν φιλικές, στο σύνολο των επισκεπτών και ντόπιων λουόμενων”.

Το σύστημα Seatrac που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με αμαξίδιο στη θάλασσα, προβλέπεται να τοποθετηθεί σε 4 παραλίες του δήμου: Φοινικούντα, Γιάλοβα, Μεθώνη και Κορώνη.

Καταλήγοντας, ο Δ. Καφαντάρης κάνει λόγο για τον τουρισμό ειδικών απαιτήσεων και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.


NEWSLETTER