Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 08:48

Επίθεση Βασιλόπουλου σε μειοψηφίες για τα τραπεζοκαθίσματα

 

Οπου υπάρχει καθορισμός κανονιστικής, όπως στη Ναυαρίνου και στα “Ουζάκια”, ισχύει η παλιά για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων και τον δημόσιο χώρο για τους πεζούς.

Δύο μέτρα για τραπεζοκαθίσματα στη Ναυαρίνου και 4,5 για τα “Ουζάκια”. Οπου δεν υπάρχει, όπως στη Σφακτηρίας, δεν θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Αυτό επεσήμανε με δήλωσή του στην “Ε” ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στις μειοψηφίες που δεν υπερψήφισαν τη νέα κανονιστική.

Ωστόσο, για την παραβίαση της κανονιστικής σε πεζόδρομους, όπως η Ιατροπούλου και το Ιστορικό Κέντρο, όπου οι πεζοί περνούν με δυσκολία, ο δήμαρχος επικαλέστηκε δυσκολία στον έλεγχο, λόγω του +50% χώρου που έχει δοθεί στους επαγγελματίες για την πανδημία. 

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, στο τμήμα της ανάπλασης, “θα πρέπει να περιορίσουμε τα τραπεζοκαθίσματα στα 2 μέτρα, μόνο και να μείνουν 5,40 μέτρα για πεζούς και αστικό εξοπλισμό” και πρόσθεσε πως “θεωρώ ότι θα δημιουργήσει αντιδράσεις στους επαγγελματίες της παραλιακής, αλλά ας ψάξουν να βρουν και τις ευθύνες”.

Διευκρίνισε ότι “όπου δεν υπάρχει κανονιστική, δεν μπορούμε να χωροθετήσουμε. Σφακηρίας, Αναπλιώτη κλπ. που δεν υπάρχει κανονιστική, δεν μπορούμε να χωροθετήσουμε, γιατί θα είναι παράνομη η λειτουργία τους”.

Για τα “Ουζάκια” είπε ότι ισχύει η παλιά κανονιστική, 4,5 μέτρα για τραπεζοκαθίσματα.

“Η πρόταση που κάναμε, ήταν για να ρυθμίσει τα πράγματα και να ωφελήσει τη λειτουργία και της πόλης και των επιχειρήσεων”, υποστήριξε ο δήμαρχος και κατηγόρησε τις μειοψηφίες, που δεν πέρασε η νέα κανονιστική: “Για λόγους ακατανόητους αυτή η απόφαση δεν πέρασε. Στην πρώτη συνεδρίαση ο κ. Κοσμόπουλος που έλειπε, είχε ψηφίσει υπέρ και όλος ο συνδυασμός του ψήφισε κατά. Τώρα ψήφισαν όλοι κατά και μόνο ο κ. Λιάππας ψήφισε υπέρ, επειδή η κ. Οικονομάκου στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ψηφίσει υπέρ”.

Παραδέχθηκε ότι “η κανονιστική πρέπει να τηρείται είτε είναι στα 2 μέτρα είτε στα 3,80. Το να εφαρμόζονται τα μέτρα, δεν έχει να κάνει αν θα μειωθεί ή θα είναι 3,80” και για τις επικρίσεις των μειοψηφιών ότι δεν τηρείται η κανονική, είπε: “Υπάρχει μια δυνατότητα που έχει δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες με το +50%, που αυτή η δυνατότητα έχει δυσκολέψει και τον έλεγχο, διότι  πρέπει να μετράνε και το νόμιμο και το +50. Προφανώς υπάρχει μια διάθεση υποστηρικτική προς τους επαγγελματίες από την Πολιτεία μέσω του +50%”.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι “αυτό ολοκληρώνεται φέτος. Από του χρόνου θα πρέπει να επανέλθουμε κανονικά. Μετά το τέλος Σεπτεμβρίουδεν υπάρχει το +50%”.

Επιμένοντα για τη Ναυαρίνου, ανέφερε ότι “το βόρειο πεζοδρόμιο είχε πλάτος 3,5 μέτρα τα 2 μέτρα ήταν για τους επαγγελματίες και το 1,5 για τους πεζούς μαζί με τον αστικό εξοπλισμό. Σήμερα είναι 7,45. Εμείς λέγαμε 3,80 για τους επαγγελματίες και 3,65 γα τους πολίτες μαζί με τον αστικό εξοπλισμό και είπαν οι αντιπολιτεύσεις ότι είναι λίγο”.

Γ.Σ.