Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 08:44

Σχέδιο βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού προανήγγειλε η Μενδώνη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Σχέδιο βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού προανήγγειλε η Μενδώνη (βίντεο)

Ένα σχέδιο βιωσιµότητας, που θα καθοδηγήσει τον ∆ήµο Καλαµάτας προς τα πού πρέπει να πάει το Μέγαρο Χορού βρίσκεται υπό διαµόρφωση σύµφωνα µε την υπουργό Πολιτισµού Λίνα Μενδώνη, η οποία την Παρασκευή έκανε λόγο
για συνεννόηση, για το τι µπορεί να κάνει ο καθένας.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για τα αρχαία της Υπαπαντής είπε χαρακτηριστικά: “Αυτά που έχουµε πει για την πλατεία της Υπαπαντής, τηρούνται στο ακέραιο”, Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Μενδώνη σηµείωσε:

Για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού: “Ετοιµάζεται ένα επιχειρησιακό πρόγραµµα, ένα σχέδιο βιωσιµότητας, το οποίο θα δείξει, θα καθοδηγήσει τον δήµο προς τα πού πρέπει να πάει το Μέγαρο. Και κει προφανώς αφού καταλήξει
η µελέτη, θα συνεννοηθούµε τι µπορεί να κάνει ο καθένας, διότι προφανώς το συγκεκριµένο κτήριο δεν αξιοποιείται ακόµα τόσο, όσο µπορεί να αξιοποιηθεί”.

Για την ανασκαφή των αρχαίων της Υπαπαντής: “Η προγραµµατική σύµβαση έχει υπογραφεί, η χρηµατοδότησή της είναι εξασφαλισµένη. Είναι θέµατα διαδικαστικά πρόσληψης προσωπικού, επί των οποίων επιλαµβάνεται ήδη η αρµόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER