Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 08:34

Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης: Συνάντηση με υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης: Συνάντηση με υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου (βίντεο)

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου απασχόλησαν την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη.

Το Σώμα μέσω ψηφίσματος αποφάσισε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για να παρουσιαστούν τα προβλήματα και από εκεί και πέρα, εάν δεν υπάρξουν λύσεις να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Πέτρος Ταβουλαρέας και βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους.

Στην συνεδρίαση μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Νίκος Γκιούλος, ο οποίος κατέγραψε την ισχύουσα κατάσταση και τόνισε ότι πρέπει να ζητηθούν περισσότεορι γιατροί, νοσηλευτές και οδηγοί.

Από την πελυρά του ο πρόεδρος της ομάδας εθελοντών “Γαία” Κώστας Ξυδέας ανέφερε ότι “δημιουργηθήκαμε όχι για να βοηθάμε το κράτος, αλλά γιατί δεν υπάρχει κράτος” με τον δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα να αντιδρά.

Ο κ. Γιαννημάρας μάλιστα μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έχει στείλει επιστολές και έχει προβεί και σε άλλες ενέργειες προς διάφορους υπουργούς Υγείας από το 2020 μέχρι και σήμερα, αλλά και προς την 6η ΥΠΕ χωρίς έχει δει ανταπόκριση και χωρίς να έχει λάβει ούτε καν κάποια απάντηση.

Το ψήφισμα της δημοτικής αρχής ψηφίστηκε από τους περισσότερους σύμβουλους με βελτιώσεις που προτάθηκαν από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μπασάκο και τον Αλέξη Ρουτζούνη, ενώ εναλλακτικό ψήφισμα που προτάθηκε από τον Πέτρο Ταβουλαρέα στήριξαν οι Χρήστος Λυμπερέας και Γιώργος Κομπότης.

Περισσότερα στην “Ελευθερία Σαββατοκύριακο”