Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 09:03

Η “Le Figaro” εκθειάζει την λαϊκή Αγορά Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Η λαϊκή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας είναι μία από τις 6 πιο όμορφες αγορές στην Ευρώπη και η Μεσσηνία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”.

Η λαϊκή της Καλαμάτας προβάλλεται στην ηλεκτρονική έκδοση της “Le Figaro” στην ενότητα Voyages (Ταξίδια), την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Οπως αναφέρει ο δήμος, το δημοσίευμα με τίτλο “Η αγορά της Καλαμάτας, η αγροτική ψυχή της Πελοποννήσου”, που υπογράφει η Maud Vidal-Naquet, αναφέρει ότι “από τη Γαλλία μέχρι την Κροατία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα, επιλέξαμε έξι από τις πιο όμορφες αγορές στην Ευρώπη, των οποίων η ιστορία συγχωνεύεται με αυτήν της ίδιας της πόλης τους. Αγορές που είναι χωνευτήρι πολιτισμών και χαρούμενων συναντήσεων”.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος επισημαίνει ότι “η Μεσσηνία είναι από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας κι αυτό αποδεικνύεται και από τους πάγκους που αναπτύσσονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου”. Θεωρεί “τελετουργικό των διακοπών” τις εικόνες που συγκεντρώνει από τις ευρωπαϊκές αγορές. “Στις πλατείες των οικισμών, στις αποβάθρες, υπαίθριες ή κλειστές, οι παραδοσιακές αγορές είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης όπου ο καθένας έρχεται σύμφωνα με τις συνήθειές του, για τα τοπικά προϊόντα, τους τεχνίτες, αλλά και την ατμόσφαιρα. Με τη ζεστή φωνή του, ο παραγωγός της αγοράς καμαρώνει τον πάγκο του, ντόπιοι, κάτοικοι της περιοχής, άνδρες και γυναίκες μ’  ένα καλάθι κάτω από το μπράτσο, άλλοι τραβώντας ένα κάρο…”.