Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 11:09

Μεσσηνία: 180 στρέμματα κάηκαν στο Μεσοχώρι

Γράφτηκε από την

Υπό μερικό έλεγχο δόθηκε χθες αργά το απόγευμα η φωτιά που απείλησε την Τετάρτη τους οικισμούς Βάρακα και Μεσοχώρι του Δήμου Πύλου-Νέστορος και η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι μεταξύ Σχίνου και Μεσοχωρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η φωτιά κατέκαψε περί τα 180 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας μιλώντας στην “Ε” για τις ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής είπε πως ακόμα δεν μπορεί να ξεκινήσει η καταγραφή καθώς επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εκτίμησε, ωστόσο, πως έχουν καεί πολλά ελαιόδεντρα ενώ επιβεβαίωσε ότι κάηκε ολοσχερώς ένας στάβλος. Σε ό,τι αφορά την εικόνα της φωτιάς, οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή και εναέριων μέσων, είχαν καταφέρει παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να την οριοθετήσουν από το απόγευμα της Τετάρτης, επεμβαίνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά σε κάθε αναζωπύρωση που προκαλούσαν οι δυνατοί άνεμοι. Χθες μάλιστα αποχώρησαν και οι δυνάμεις που είχαν σπεύσει προς ενίσχυση από όμορους νομούς και στην περιοχή παρέμεναν πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας με επικεφαλής το διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, πύραρχο Ανδρέα Καπουράλο.

Την Τετάρτη είχε έρθει από την Τρίπολη και ο διοικητής της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, που είχε το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης.