Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 18:38

Ερωτήματα για απουσία εκδήλωσης στην Περιστεριά

Ερωτήματα για απουσία εκδήλωσης στην Περιστεριά

 

Ερωτήματα για την μη πραγματοποίηση εκδήλωσης στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστερίας κατά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο που οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν εξέφρασαν Δημοτικοί Σύμβουλοι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Το ερώτημα αρχικά έθεσε ο Παναγιώτης Κατσίβελας που τόνισε πως η Δημοτική Αρχή στη θητεία είχε καλώς καθιερώσει πολιτιστική εκδήλωση στην Περιστεριά που είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος. Αναρωτήθηκε αν η Δημοτική Αρχή και η Κοινωφελής Επιχείρηση προτίθενται να συνεχίσουν και αν όχι γιατί.

Μάλιστα απευθύνοντας το ερώτημα στον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς που προέρχεται από την αντιπολίτευση ΔΣ Παναγιώτη Τσαφαρά αυτός επισήμανε ότι το πώς έρχονται και μπαίνουν τα θέματα στην Κοινωφελή δε το γνωρίζει εκ των προτέρων καθώς έρχονται ή στο παρά πέντε ή και πέντε. Για το ποιες εκδηλώσεις ποτέ δεν μας ζητήθηκε να κάνουμε εναλλακτική πρόταση απλός καλείτε το συμβούλιο να εγκρίνει την πρόταση που έρχεται και αυτό με βρίσκει αντίθετο.

Ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος επισήμανε πως μετά από δύο χρόνια που ήταν κλειστά τα μαγαζιά έπρεπε να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και Δήμος έκανε εκδηλώσεις στις πλατείες. Δεν υποτιμούμε την Περιστεριά αλλά φέτος η χρονιά ήταν ιδιαίτερη.

Η Χαίδω Παναγιωτοπούλου επισήμανε ότι με κατάπληξη είδε να απουσιάζει εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο από την Περιστεριά μια βραδιά που όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν. Θα το δεχόμουν είπε αν δεν υπήρχαν χρήματα , αν δεν έβλεπα να φέρνεται ένα λαϊκό τραγουδιστή στην πλατεία στα Φιλιατρά. Φέρατε λαϊκούς τραγουδιστές και στις 3 πλατείες των μεγάλων πόλεων. Αντί να γίνει εκδήλωση στην Περιστεριά πάλι εκδήλωση με λαϊκό τραγουδιστή , με τον Τερλέγκα. Ποιος έκανε την αξιολόγηση και ποιος αποφάσισε να μη γίνει στην Περιστεριά αλλά εκδήλωση με λαϊκό τραγουδιστή.

Ενώ αναρωτήθηκε αν έχουν σκεφτεί να πάνε φωτισμό μέχρι την Περιστεριά.

Κ.Μπ.