Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 14:15

Συνάντηση Γιαννημάρα με Νίκα: Λύση αφαλάτωσης νερού για υδροδότηση Μάνης

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Γιαννημάρα με Νίκα: Λύση αφαλάτωσης νερού για υδροδότηση Μάνης

Τη λύση της αφαλάτωσης του νερού των γεωτρήσεων για την υδροδότηση της Μάνης συζήτησαν προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας «εξετάστηκε η δυνατότητα να συμβάλει η Περιφέρεια εφόσον προκριθεί η λύση της αφαλάτωσης του νερού που αντλείται από γεωτρήσεις -καθώς η εκτίμηση είναι ότι αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, χωρίς ιδιαίτερο κόστος».

Οπως φαίνεται η Περιφέρεια εγκαταλείπει το σχέδιο μεταφοράς νερού μέσω αγωγού και δεξαμενών από τον Αγιο Φλώρο και προσανατολίζεται στη λύση της αφαλάτωσης του νερού των γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: Την συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η απένταξη -λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου προϋπολογισμού της δράσης του ΠΕΠ Πελοποννήσου- του έργου ανάπλασης του παραλιακού δρόμου στον Αγιο Νικόλαο. Κατά την σχετική συζήτηση αποφασίστηκε να καταβληθεί προσπάθεια για να περισωθεί το εν λόγω έργο, επαναλαμβάνοντας τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες -οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περί τον ένα μήνα, με την απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση, όπως τονίστηκε, "να κινηθεί ταχύτατα ο δήμος”.

Αλλα ζητήματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση είναι το αγροτικό δίκτυο του δήμου, πολιτιστικά θέματα και προσβάσεις στα μνημεία, αλλά και η εκτεταμένη παρέμβαση που επιχειρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον δρόμο της Μάνης.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι σύντομα θα γίνουν εγκαίνια στο λιμάνι Καρδαμύλης, ενώ οσονούπω αναμένεται και η ολοκλήρωση της μελέτης για την παρέμβαση στο λιμάνι της Στούπας.»

 

 


NEWSLETTER