Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 19:12

Κλειστό το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Κλειστό το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Φιλιατρών

Κλειστό είναι από την Τετάρτη και μέχρι τις 26 του μήνα το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Φιλιατρών προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Διονύσιος Καραβίτης, το ΓΕΦ Φιλιατρών κλείνει γιατί θα μετακινηθεί ο μοναδικός υπάλληλος στο αντίστοιχο ΓΕΦ της Κυπαρισσίας, για να καλύψει κενά αδειών και να μην κλείσει το εκεί γραφείο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου που υπογράφεται από τον πρόεδρο, τονίζεται: «Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της άνισης μεταχείρισης της πόλης των Φιλιατρών σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις - δημοτικές ενότητες. Πληροφορηθήκαμε ότι το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Φιλιατρών που λειτουργεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχείο) Φιλιατρών, θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου! Περαιτέρω, ενημερωθήκαμε ότι ο μοναδικός υπάλληλος του ΓΕΦ Φιλιατρών: α) θα μετακινηθεί στο αντίστοιχο ΓΕΦ της Κυπαρισσίας για το διάστημα από 10/8 έως και 19/8, προκειμένου να μην κλείσει το εκεί γραφείο λόγω αδειών των υπηρετούντων εκεί υπαλλήλων και β) το διάστημα από 22/8 έως και 26/8 θα κάνει χρήση της κανονικής του άδειας…
Είναι ανεπίτρεπτο να μένει μια φορολογική υπηρεσία χωρίς υπάλληλο, ειδικά στον παραγωγικό τόπο των Φιλιατρών (με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας μας), καθώς και εν μέσω περιόδου αιχμής λόγω του θέρους και της ανάγκης εξυπηρέτησης επιπλέον πολλών επισκεπτών (παραθεριστών, κατοίκων εξωτερικού κ.λπ.). Πόσο δε μάλλον για το διάστημα μετακίνησης του υπαλλήλου του ΓΕΦ Φιλιατρών στην Κυπαρισσία ώστε να εξυπηρετεί και τις δύο ΔΕ (Κυπαρισσίας και Φιλιατρών), ενώ θα μπορούσε να είναι ανοιχτό το ΓΕΦ Φιλιατρών και να εξυπηρετεί κατά τον ίδιο τρόπο και τις δύο αυτές ΔΕ από τα Φιλιατρά. Το μόνο που μπορεί να σημαίνει το κλείσιμο του ΓΕΦ Φιλιατρών κατά το τρέχον θερινό διάστημα είναι ο υποβιβασμός της πόλης των Φιλιατρών και η αντιμετώπιση των κατοίκων κι επισκεπτών των Φιλιατρών ως πολιτών β’ κατηγορίας!
Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας οφείλει να φροντίζει να μην κλείνουν τα κατά τόπους ΓΕΦ για τον οποιονδήποτε λόγο! Εν προκειμένω, οι πολίτες των Φιλιατρών θα πρέπει να εξυπηρετηθούν χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε άλλη πόλη. Εκ τούτου ζητάμε όπως μεριμνήσετε για τη στελέχωση και την αδιάλειπτη λειτουργία του ΓΕΦ Φιλιατρών».

 


NEWSLETTER