Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 13:46

Καλαμάτα: Επισπορά και ψεκασμοί στον χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Επισπορά και ψεκασμοί στον χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου

Επισπορά και ψεκασμοί για εντομολογικούς εχθρούς και μυκητολογικές ασθένειες πραγματοποιήθηκαν στο χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, στην Παραλία, από τον Αθλητικό Οργανισμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η χρήση του έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ θα υπάρχει σχετική επιτήρηση και από τους φύλακες του Σταδίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Στάδιο έως το τέλος Αυγούστου παραμένει κλειστό τις Κυριακές.

Αναζητώντας στοιχεία, βρήκαμε ότι για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα η επισπορά χρειάζεται σε γήπεδα ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, μεταξύ άλλων: “1. Οταν ο χλοοτάπητας έχει παλιώσει, έχει αρχίσει να αραιώνει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη συνεχή χρήση. Στην φάση αυτή ο χλοοτάπητας δεν αντιδρά θετικά σε άρδευση και λίπανση. 2. Οταν ο χλοοτάπητας αν και νέος, παρουσιάζει αυτά τα φαινόμενα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω κακής στράγγισης που συνδυάζεται πολλές φορές και με ύπαρξη εδαφικού υποστρώματος μικρής διαπερατότητας σε νερό είτε με εκτεταμένες προσβολές λόγω ασθενειών που συνδυάζεται με λάθη στην επιλογή του σπόρου και την συντήρηση”.


NEWSLETTER