Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 17:12

Τριφυλία: Στοιχεία για πληρωμές με εντολές δημάρχου ζητεί η παράταξη Δριμή

Γράφτηκε από τον

 

Στοιχεία για πληρωμές με εντολές δημάρχου («εντέλλεσθε») και με διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, ζητεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία».

Πιο συγκεκριμένα, με το σχετικό τους έγγραφο, το οποίο κοινοποιούν τόσο στον αντιδήμαρχο Οικονομικών όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ζητούν να ενημερωθούν πόσες πληρωμές έχουν γίνει με «εντέλλεσθε» του δημάρχου από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και πόσες πληρωμές έχουν γίνει με διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δριμής και Γιάννης Παρασκευόπουλος σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε: α) Πόσα και ποια τιμολόγια έχουν πληρωθεί με εντολές δημάρχου («εντέλλεσθε») από 1η Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και σήμερα. Ποιος ο αριθμός του κάθε χρηματικού εντάλματος και η αιτιολογία πληρωμής του. Ποιο το οικονομικό ύψος του καθενός και ποιο το συνολικό ποσό πληρωμών. β) Πόσα και ποια χρηματικά εντάλματα έχουν πληρωθεί με διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να διαθέτουν τα προβλεπόμενα παραστατικά (αποφάσεις ανάθεσης από τα αρμόδια όργανα, συμφωνητικά, παραλαβές κ.ά.) από 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι σήμερα. Ποια έργα, υπηρεσίες και προμήθειες αφορούν. Ποιο είναι το επιμέρους και ποιο το συνολικό ύψος πληρωμών των παραπάνω».

Κ.Μπ.