Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 19:04

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στις προτομές των Μακεδονομάχων – Η αντίδραση Λεβεντάκη

Γράφτηκε από τον
Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στις προτομές των Μακεδονομάχων – Η αντίδραση Λεβεντάκη

 

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους βανδαλισμούς στις προτομές των Μακεδονομάχων Τέλλου Άγρα και Μίγγα στην Καρυδιά Έδεσσας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, η αποκατάσταση έγινε μέσα σε μια μέρα από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας και συμπληρώνει πως αυτό που απομένει είναι η σύλληψη των δραστών ώστε να λογοδοτήσουν.

Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης τονίζει: «Οργή, θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό μας προκάλεσαν πριν λίγες ημέρες οι εικόνες των βανδαλισμένων προτομών των Μακεδονομάχων εθνομαρτύρων Καπετάν Τέλλου Άγρα (Σαράντου Αγαπηνού) και Αντώνη Μίγγα τόσο στο Πάρκο Καταρρακτών όσο και στο μνημείο του χώρου όπου μαρτύρησαν, κοντά στον οικισμό Καρυδιά του Δήμου Έδεσσας. Εκεί όπου το απόγευμα της 5ης Ιουνίου 2022 παραβρέθηκα (μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Μπακούρο) εκπροσωπώντας τον Δήμο Τριφυλίας στις καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του απαγχονισμού των ηρώων.

Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την αποτρόπαια αυτή πράξη και ενημερώσαμε σχετικά τον δήμαρχο Έδεσσας τόσο για τη συμπαράστασή μας όσο και για την πρόθεσή μας να συμβάλουμε, έτσι ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές. Ζημιές, που οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου αποκατέστησαν μέσα σε μία ημέρα και επανέφεραν τις προτομές στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να συλληφθούν οι βέβηλοι και να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Όσο κι αν «κάποιοι» προσπάθησαν για το αντίθετο, οι Μακεδονομάχοι εθνομάρτυρες Καπετάν Τέλλος Άγρας (Σαράντος Αγαπηνός) και Αντώνης Μίγγας είναι και πάλι εκεί, στον τόπο θυσίας τους και θα εξακολουθούν να μας διδάσκουν τις έννοιες του ηρωισμού και του πατριωτισμού. Κι εμείς, ως οφείλουμε, θα εξακολουθούμε να υποκλινόμαστε στον ηρωισμό, την αυτοθυσία, το μεγαλείο και το παράδειγμά τους!».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER