Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 16:57

Καλαμάτα: Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή της παλαιάς Σχολής Παπαφλέσσα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή της παλαιάς Σχολής Παπαφλέσσα

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής του κτηρίου της παλαιάς Σχολής Παπαφλέσσα, στην Καλαμάτα.

Στο εν λόγω κτήριο, μετά από τη σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πρόκειται να μετεγκατασταθεί μέρος των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για όσο διάστημα θα εξελίσσεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης του διοικητηρίου της Π.Ε., στην Καλαμάτα -έργο της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 10.472.034 ευρώ.

Χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας διενήργησε αυτοψία στον πιο πάνω χώρο, σημειώνοντας στη συνέχεια ότι το κτήριο της παλαιάς Σχολής Παπαφλέσσα ανασκευάζεται “ώστε να καλύπτει όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις, προκειμένου να στεγάσει -για περίπου δύο χρόνια- υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, στη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης και ανακαίνισης του διοικητηρίου, ενώ στη συνέχεια θα παραδοθεί προς αξιοποίηση στους ιδιοκτήτες του”.

Οπως παρατήρησε δε ο Π. Νίκας, “ουσιαστικά η πίστωση για τα όποια ενοίκια θα έδινε η Περιφέρεια το πιο πάνω διάστημα, κατευθύνθηκε για τη συντήρηση ενός δημόσιου κτηρίου που παρέμενε αναξιοποίητο και ασυντήρητο”.


NEWSLETTER