Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 08:28

Βελτιώσεις για κτήριο πρώην σχολών Παπαφλέσσα ζητούν οι υπάλληλοι

Γράφτηκε από την

 

“Οι επεμβάσεις στα προβλήματα του κτηρίου είναι ουσιαστικές και φαίνεται ότι με το πέρας των εργασιών θα παραδοθούν γραφεία λειτουργικά, ασφαλή και κλιματιζόμενα”, παρατηρεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για το κτήριο των πρώην σχολών Παπαφλέσσα, που επισκευάζονται για να μετεγκατασταθούν προσωρινά οι υπηρεσίες της Π.Ε.

Η μετεγκατάταση θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.

Η παρατήρηση του συλλόγου έγινε μετά την αυτοψία του Δ.Σ. την περασμένη εβδομάδα, στο κτήριο των πρώην σχολών Παπαφλέσσα, με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, ενόψει της προσωρινής εγκατάστασης εκεί.

Ωστόσο, το Δ.Σ. του συλλόγου επισημαίνει πως “υπάρχουν μόνο 8 τουαλέτες, οι οποίες δεν επαρκούν για όλο το προσωπικό (μόνιμο και εποχικό), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Τα γραφεία δεν είναι αρκετά σε αριθμό και μέγεθος για να καλύψουν τις ανάγκες του μονίμου και εποχικού προσωπικού”.

Και προτείνει “σε συνεργασία με τους διευθυντές των υπηρεσιών να γίνει άμεσα χωροθέτηση του προσωπικού ανά διεύθυνση, ώστε να γίνουν έγκαιρα διορθωτικές ενέργειες. Να τοποθετηθεί πάρκινγκ ποδηλάτων και μοτοσυκλετών, ώστε να προτρέψουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μέσα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι παρακείμενοι δρόμοι, καθώς δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης”.