Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 16:10

Δήμος Καλαμάτας: Εγγραφές στα δύο νέα βρεφικά τμήματα

Γράφτηκε από την

Δύο νέα βρεφικά τμήματα για βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών, δημιουργήθηκαν και πρόκειται να λειτουργήσουν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στον Δ' Βρεφονηπιακό Σταθμό θα φιλοξενηθούν βρέφη από 6 έως 18 μηνών και στον Ζ' Βρεφονηπιακό θα φιλοξενηθούν βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών.

Για τον Ζ' τα επιτυχόντα βρέφη θα επιλεγούν από τα επιλαχόντα βρέφη όλων των βρεφονηπιακών σταθμών, μετά από την συνολική ανακατάταξή τους.

Για τον Δ' οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως και την Παρασκευή 23μ του μήνα, στις 3 το μεσημέρι.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας (www.kalamata.gr) και θα υποβάλλονται μόνο μέσω του πληροφοριακού συστήματος ikinder (https://kalamata.ikinder.gr/)

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια μοριοδότησης και εγγραφής θα είναι σύμφωνα με φετινές αποφάσεις (62 και 102) του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Παρακαλούνται οι γονείς που διαθέτουν voucher από την ΕΕΤΑΑ να ενημερώσουν σχετικά την υπηρεσία, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δημιουργία βρεφικού τμήματος για βρέφη από 6 έως 18 μηνών έγινε μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Ο Συνήγορος ζήτησε απαντήσεις κι εξηγήσεις από το Δήμο Καλαμάτας, που δεν έχει δημιουργήσει τις υποδομές για τη φιλοξενία βρεφών 6 - 18 μηνών στους Βρεφονηπιακούς του Σταθμούς. Και τον παρακάλεσε να ενημερώσει πότε και πως θα καλύψει αυτή την υποχρέωσή του.

Η παρέμβαση του Συνηγόρου έγινε μετά την αναφορά του Θεόδωρου Λεμπέση και της Ερισέλντα Τσελά σχετικά με την απουσία βρεφικών τμημάτων για παιδιά κάτω των 18 μηνών στον Δήμο Καλαμάτας, στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί το παιδί τους.