Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 08:45

Σε διαδικασία έκπτωσης ο εργολάβος της Αναγνωσταρά

Σε διαδικασία έκπτωσης ο εργολάβος της Αναγνωσταρά

 

Στη διαδικασία της έκπτωσης βρίσκεται ο ανάδοχος του πολύπαθου έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, στην Καλαμάτα.

Αυτό επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας για τη σημερινή κατάσταση και την προοπτική υλοποίησης του πολύπαθου έργου.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι σε διαδικασία έκπτωσης βρίσκονται συνολικά οι ανάδοχοι 5 έργων του δήμου, μεταξύ των οποίων και αυτός του έργου των ασφαλτοστρώσεων, που είχε δημοπρατηθεί το 2020 και η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος παρατήρησε ότι “σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου είναι στην Τρίπολη, εκεί όπου κηρύσσεται έκπτωτος ο εργολάβος για την αγροτική οδοποιία. Και δεν είναι ο μόνος. Εχει κινηθεί η διαδικασία και για άλλους εργολάβους για πολλά έργα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.062.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και ανάδοχος είναι ο εργολάβος Γιάννης Ηλιόπουλος με έκπτωση 56,20%.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι “συγχρόνως έχει λήξει η ημερομηνία που θα έπρεπε ο εργολάβος της Αναγνωσταρά να έχει κάνει συγκεκριμένες εργασίες, οπότε του έχει κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή η διαδικασία έκπτωσης”. Και ξεκαθάρισε πως “σε όλες τις περιπτώσεις θα κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται, για οποιονδήποτε εργολάβο. Είμαστε δίπλα σε αυτούς που πραγματικά προσπαθούν και θέλουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εξήγησε ότι “καταλαβαίνουμε τα προβλήματα, ξέρουμε ότι έχουν δικαιώματα για την 6μηνη παράταση, αλλά η παράταση δεν πάει να πει «δεν κάνω τίποτα». Πάω πιο αργά, αυτό προβλέπεται, όχι, όμως, δεν κάνω τίποτα”.

Να θυμίσουμε ότι στο έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Γιάννης Ηλιόπουλος - Ηλίας Ξυδέας με έκπτωση 47,23% και η συμβατική προθεσμία υλοποίησής του ήταν 240 ημέρες (8 μήνες), μέχρι τις 4 Αυγούστου 2021!

Για το πολύπαθο έργο ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ο δήμαρχος ενημέρωσε πως “είναι ένας από τους εργολάβους που είναι στη διαδικασία έκπτωσης. Εχουμε συνολικά 5 έργα που είναι στη διαδικασία έκπτωσης”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάδοχος είναι ο εργολάβος Γεώργιος Χαρίτος με έκπτωση 64,02% και συμβατική προθεσμία 9 μήνες, έως τις 7 Μαΐου φέτος.

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε με απογοήτευση ότι “δυστυχώς, έχουμε εγκλωβιστεί με αυτή την εργολαβία από τον Μάρτιο που ήταν έτοιμο να ξεκινήσει και δεν ξεκινάει. Εχουν εγκλωβιστεί και κάποια χρήματα εκεί. Εχω ζητήσει, επειδή είμαστε στη δύσκολη θέση, να κόβουμε μικρά έργα για να πληρώνουμε το ρεύμα, γιατί η βοήθεια που έχουμε πάρει, είναι ελάχιστη από την Πολιτεία. Το είπα και στον υπουργό, στον κ. Βορίδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Τέλος, ενημέρωσε ότι έχει πει στην υπηρεσία να ετοιμάσει, να βρει τον τρόπο για μια νέα εργολαβία που να αφορά τις ασφαλτοστρώσεις, γιατί “είναι αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι ασφαλτοστρώσεις μέσα στην πόλη”.

Γ.Σ.