Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 09:03

Αλλαγή ισορροπιών στο Δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος του Καρβέλα ο Κανάκης

Γράφτηκε από την
Αλλαγή ισορροπιών στο Δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος του Καρβέλα ο Κανάκης

 

Με την παράταξη του Ηλία Κανάκη «Κοινωνία σε Κίνηση», που αποτελεί την ελάσσονα μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεργάζεται πλέον ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Συνεργασία που επισφραγίζεται με τον ορισμό από τον δήμαρχο του Ηλ. Κανάκη και του συμβούλου της παράταξής του Παναγιώτη Μιχαήλ ως άμισθων αντιδημάρχων και η οποία φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στο δήμο, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Ο Ηλ. Κανάκης ορίστηκε αντιδήμαρχος για την επιχειρηματικότητα, την προώθηση προϊόντων αγροτικής παραγωγής και καινοτόμων δράσεων γης για την παραγωγική δραστηριότητα, συντήρησης, βελτίωσης υποδομών αγροτικής παραγωγής και του Γραφείου Αγροτικής - Ζωϊκής παραγωγής και Αλιείας, καθώς και για τη Δημοτική Ενότητα Πύλου.

Ο Π. Μιχαήλ ορίστηκε αντιδήμαρχος για τη διαχείριση, εποπτεία και συντονισμό του Γραφείου Απασχόλησης και για τη Δημοτική Ενότητα Μεθώνης.

Σε δήλωσή του ο Ηλ. Κανάκης τονίζει ότι “αυτή η πλατιά συνεργασία έχει μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Η συνεργασία με τον Τάκη Καρβέλα θα φέρει ένα φρέσκο αέρα αλλαγής μακριά από περιορισμούς για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανασυγκρότηση του δήμου και των δημοτών”.

Ακόμα, σημειώνει:

“Η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν και είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους. Στην τοπική αυτοδιοίκηση δίνεται μια μάχη καθημερινά για να δοκιμαστούν οι ιδέες, οι αξίες και οι αρχές μας. Θα αγωνιστούμε για την οικονομική ενίσχυση και ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από τη συνεργασία με το συνδυασμό του Παναγιώτη Καρβέλα.

Είμαι ένας αυτοδιοικητικός που έρχομαι από την κεντροαριστερά.

Η απλή αναλογική που υπερασπίζομαι, θεσμοθετεί την ανάγκη συνεννόησης σε κάθε κύτταρο της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής. Ο τόπος μας για να πάει μπροστά χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας που υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους (κανένας πολιτικός χώρος άλλωστε δεν κατέχει από μόνος του την απόλυτη αλήθεια και τις απόλυτες λύσεις στα σημερινά σύνθετα ζητήματα), γιατί να μην ενωθούν; Για να δημιουργήσουν ένα καλό, για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας;

Πάντα υπερασπιζόμουν το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία είναι ανοιχτή στο δημοκρατικό διάλογο και στην διαμόρφωση συναινέσεων, καθώς και στην αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών. Οχι ευκαιριακά, ούτε με ιδιοτέλεια αλλά μέσα στο πλαίσιο των αξιών και των πραγματικών μας αρχών συνεργασία, αλλά με διατήρηση της αυτοτέλειας της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση».

Η σύγκλιση με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, θα μας φέρουν πιο κοντά στον στόχο της ανάπτυξης, στην κάθαρση και την διαφάνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για την δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στην διαβούλευση και στη λήψη αποφάσεων, για την στήριξη και την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη”.


NEWSLETTER