Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 08:47

Καλαμάτα: Αναζητούνται επιπλέον 2 εκ. ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης

Καλαμάτα: Αναζητούνται επιπλέον 2 εκ. ευρώ  για τον αγωγό ύδρευσης

 

Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να βάλει τα επιπλέον 2 εκ. ευρώ και να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση για την εκταμίευση, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το εμβληματικό έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, για το σπουδαίο έργο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, προϋπολογισμού 11,1 εκ. ευρώ, που με τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις των υλικών, “μπαίνει μέσα” οικονομικά, καθώς έχει και μεγάλη έκπτωση, και κινδυνεύει να σταματήσει οριστικά.

“Ο Δήμος Καλαμάτας και να είχε τα 2 εκ. ευρώ που χρειάζονται με την αύξηση του κόστους του αγωγού, δεν θα μπορούσε να τα δώσει. Νομικά δεν νομιμοποιείται και αν τα είχε, που δεν τα έχει πλέον”, παρατήρησε ο δήμαρχος.

Διευκρίνισε πως “το θέμα είναι οικονομικό και νομικό” κι ενημέρωσε: “Πρέπει από το υπουργείο Υποδομών - γι’ αυτό επισκέφθηκα τον υπουργό κ. Καραμανλή - να φύγει έγγραφο προς το Ανάκαμψης. Αυτό βρει τη χρηματοδότηση και να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να δοθούν τα χρήματα και να συνεχιστεί το έργο”.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε μίλησε και την Τετάρτη και την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσει και πάλι με τον υπουργό και με τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη για να καθοριστεί ραντεβού.

“Εχω πει και στους δημάρχους Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης να πάμε μαζί, γιατί το έργο είναι διαδημοτικό”, ανέφερε χαρακτηριστικά κι επανέλαβε “να βρεθούν τα χρήματα και νομοθετική φόρμουλα για να γίνει η εκταμίευση”.

Γ.Σ.