Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 20:29

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος για τις ελλείψεις στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος για τις ελλείψεις στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας

 

Να ασχοληθεί υπεύθυνα με το σοβαρό πρόβλημα της της υποστελέχωσης εξειδικευμένου προσωπικού στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο της πόλης, καλεί τη δημοτική αρχή, η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά”.

Την καλεί να “αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, ώστε σε συνάντηση με τους εμπλεκομένους στο πρόβλημα να βοηθήσει να δοθεί ικανοποιητική λύση,”.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Β. Κοσμόπουλου σημειώνει:

“Παρακολουθούμε από τα τοπικά ΜΜΕ τις διαμαρτυρίες-παραστάσεις του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

Οι υπεύθυνοι της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρότι δείχνουν να αναγνωρίζουν τα θέματα υποστελέχωσης εξειδικευμένου προσωπικού, δεν δεσμεύονται για την επίλυσή τους. Η πιθανολογούμενη πρόσληψη νοσηλευτή δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απλά εξασφαλίζει τους αρμόδιους από ποινικές ευθύνες, σε περίπτωση ατυχήματος σε κάποιο από τα παιδιά.

Τα προβλήματα του ειδικού σχολείου, έχουν άμεση επίπτωση στην σωστή εκπαίδευση των παιδιών και κατά συνέπεια και στον περίγυρό τους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για σχολείο με βασικό σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών και όχι κάποιο ίδρυμα, που απλά αφήνουν τα παιδιά οι οικογένειές τους.

Επειδή ο βαθμός πολιτισμού και ευαισθησίας μιας κοινωνίας, είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις υπηρεσίες και δυνατότητες που παρέχει σε άτομα ειδικών κατηγοριών, οφείλει η τοπική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί για την κατά το δυνατόν επίλυση του προβλήματος.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, ώστε σε συνάντηση με τους εμπλεκομένους στο πρόβλημα να βοηθήσει να δοθεί ικανοποιητική λύση. Την καλούμε επίσης να εξαντλήσει τις δυνατότητές της, για να στηρίξει ενισχυτικά, τα όσα η πολιτεία μπορεί να προσφέρει”.


NEWSLETTER