Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 08:10

Για το 2023 και βλέπουμε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός - Αργούν οι παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο

Γράφτηκε από τον
Για το 2023 και βλέπουμε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός - Αργούν οι παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο

 

Με την εγγραφή ποσού 1.000 ευρώ στον φετινό προϋπολογισμό προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας να ξεκινήσει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Αυτό ανακοίνωσε στην Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, αναφέροντας ότι “ξεκινάμε μ’ ένα ποσό και στη συνέχεια θα παρέμβουμε ολιστικά, θα είναι μακρόχρονη διαδικασία”.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης για την εγγραφή μόλις 1.000 ευρώ κι εκτίμησε πως “το έχετε εξαγγείλει και πρέπει να δείξετε ότι το ενεργοποιείται”.

Ο Ν. Μπασακίδης απάντησε ότι “για να ξεκινήσει οτιδήποτε πρέπει να έχει ελάχιστη εξειδικευμένη πίστωση. Σύμβαση δεν θα έχουμε το 2022, πάμε για το 2023, όπου έχουμε προγραμματίσει 50.000 ευρώ”.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ”, σχολίασε ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Βασίλης Κανάκης,   παρατηρώντας πως καθυστέρησε καμιά 15ετία.

Ακόμα, ο Β. Τζαμουράνης επέκρινε τη δημοτική αρχή για τους απογοητευτικούς ρυθμούς υλοποίησης των έργων, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του έτους μέχρι και τον Αύγουστο, εκτιμώντας ότι και φέτος θα υλοποιηθεί μικρό μέρος του τεχνικού προγράμματος, ενώ άσκησε κριτική για την αύξηση των δαπανών για τις απευθείας αναθέσεις σε νομικά πρόσωπα του δήμου.

Αντιδήμαρχοι απάντησαν ότι θα είναι καλύτερα τα στοιχεία για την υλοποίηση των έργων με το κλείσιμο της χρονιάς και πως οι δαπάνες για τις απευθείας αναθέσεις αφορούν το αυξημένο ενεργειακό κόστος για τον Αθλητικό Φορέα (κυρίως για το κολυμβητήριο), το Κέντρο Κοινότητας για τους ρομά, νέες κοινωνικές δομές που θα δημιουργηθούν και τον στολισμό για τα Χριστούγεννα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER