Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 17:35

Εκπτωση σε εργολάβους 5 έργων του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τις αποφάσεις έκπτωσης των εργολάβων για την αγροτική οδοποιία, - το μεγάλο έργο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” -, την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά και το έργο των ασφαλτοστρώσεων, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Επεσήμανε ότι συνολικά εργολάβοι 5 έργων του δήμου πάνε για έκπτωση. Διευκρίνισε ότι θα κινηθούν ανάλογες διαδικασίες για οποιονδήποτε εργολάβο δεν προχωράει την υλοποίηση των έργων, δηλώνοντας πως “δείχνουμε κατανόηση, όχι, όμως, να μην κάνουν τίποτα”.

 

Για την πορεία των έργων που υλοποιούνται, ενημέρωσε ότι: Σε ένα μήνα θα έχει παραδοθεί η οδός Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία. Προχωρούν οι εργασίες στις οδούς Κολοκοτρώνη, Αναπλιώτη και Πολυβίου. Στην πλατεία Υπαπαντής ήρθαν τα υλικά και ο εργολάβος θα προχωρήσει.

Για την Ναυαρίνου,την ανάπλαση μεταξύ Φαρών - Ακρίτα, που είχε πει ότι 26 Σεπτεμβρίου θα επανεκκινήσει, ανέφερε ότι δόθηκε παράταση 10 ημερών για την επανεκκίνηση των εργασιών και δήλωσε πως πριν τα Χριστούγεννα πρέπει να έχει τελειώσει.

Τέλος, ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε επιπλέον χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ για τη νέα δεξαμενή ύδρευσης στον Αγιάννη τον Καρβούνη.

Γ.Σ.