Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 17:58

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Με ενστάσεις το ψήφισμα για ΠΟΠ Ελιά 

Γράφτηκε από την

Το ομόφωνο ψήφισμα των φορέων της Μεσσηνίας για την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Γιώργου Γεωργαντά, για να προστατευτεί η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και να θωρακιστεί το εθνικό προϊόν, η ποικιλία Ελιά Καλαμών, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας.

Το ψήφισμα των φορέων της Μεσσηνίας για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας είχε διαμορφωθεί, κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”, στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Το ψήφισμα καταψήφισαν για διάφορους λόγους, με κυριότερο την επέκταση του ΠΟΠ στους γειτονικούς νομούς, οι σύμβουλοι Χρήστος Αναστασόπουλος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης, Τάσος Νιάρχος και Δημήτρης Οικονομάκος. Το υπερψήφισαν 18 σύμβουλοι και 18 ήταν απόντες.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το ψήφισμα οι φορείς της Μεσσηνίας, μεταξύ άλλων, καλούν “τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε άμεση ανάκληση της άκριτης και εθνικά επιζήμιας νέας υπουργικής απόφασης που αποτελεί ακριβές αντίγραφο της υπουργικής απόφασης Αποστόλου”.   Και δηλώνουν πως “για την επίτευξη των στόχων μας θα ασκήσουμε κάθε ένδικο δικαίωμά μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο,με σκοπό την ανατροπή της εκ νέου επικυρωμένης Υ.Α. Αποστόλου από τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντά”.