Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 22:15

Μέτρα περιορισμού κατανάλωσης ενέργειας σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Μέτρα περιορισμού κατανάλωσης της ενέργειας, “με τρόπο που δεν θα επηρεάσει η θα επηρεάσει ελάχιστα την καθημερινότητα των δημοτών”, σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, για να μην πιεστούν περαιτέρω κι ενημέρωσε πως “προχωράμε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη δημιουργία σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας”.

Αρχικά, ο κ. Βασιλόπουλος αναγνώρισε ότι η ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στα οικονομικά των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων και πληροφόρησε πως, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, “από την κυβέρνηση θα υπάρξει μια έξτρα ΚΑΠ μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου”. Επεσήμανε, όμως, ότι “αυτή δεν αρκεί. Τα 800.000 ευρώ είναι πολύ λίγα τα χρήματα”.

Ακόμα, είπε ότι “αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για στήριξη σε ΔΕΥΑ και Συνδέσμους Υδρευσης” κι εκτίμησε πως “θα υπάρξει η απαιτούμενη στήριξη από την Πολιτεία”.

Γ.Σ.